Šport
11716 ogledov

Đoković z epsko provokacijo po porazu z Nadalom

đoković nadal rim Epa
Novak Đoković se je po porazu v finalu Rima ponorčeval na račun mlajših izzivalcev, t.i. "NextGen" tenisačev.

Peščeni masters v Rimu, zadnji turnir tega ranga pred Roland Garrosom, se je končal s 57. medsebojnim dvobojem Rafaela Nadala in Novaka Đokovića. Zmage se je po treh nizih s končnim izidom 7:5, 1:6, 6:3 veselil Španec, ki se je s tem dokopal do desete lovorike v večnem mestu (10-2). Nadal v medsebojnih dvobojih z Đokovićem zdaj zaostaja samo še za eno zmago (28:29).

Izkušena veterana, 34-letni Nadal in leto mlajši Đoković, sta z uvrstitvijo v finale potrdila primat na peščenih igriščih in bosta tudi na prihajajočem OP Francije glavna favorita za zmago.

đoković nadal | Avtor: Epa Epa

Letošnji evropski del peščene sezone je sicer postregel s prebojem številnih mladih tenisačev, t.i. "NextGen" igralcev, ki pa kljub občasnim prebliskom še kar ne morejo končati zdaj že skoraj dve desetletji trajajoče vladavine velike trojice, h kateri poleg Đokovića in Nadala priševamo še 39-letnega Rogerja Federerja.

Srbski tenisač, ki je v Rimu po epskem boju premagal 22-letnega Stefanos Cicipasa, trenutno najbolj vročega igralca NextGen, je med podelitvijo pokalov v Rimu, kjer je v dveh dneh na igrišču preživel skoraj osem ur, požel salve smeha z izjavo, da so on, Nadal in Federer prihodnost tenisa.

"Mi trije smo na novo izumili NextGen," je ob aplavzu približno 2500 gledalcev dejal prvi igralec sveta. "Rafa, jaz in Roger. Mi smo NextGen," je dodal Srb in s tem spravil v smeh tudi svojega večnega rivala.

nadal | Avtor: Epa Epa
Nadal je moral pošteno zavihati rokave na poti do 36. mastersa v karieri (izenačitev rekorda z Đokovićem). V drugem krogu je premagal 19-letnega Jannika Sinnerja, v tretjem je ubranil dve zaključni žogici 22-letnemu Denisu Shapovalovu, v četrtfinalu pa je ugnal še svojega krvnika iz Madrida, 24-letnega Alexandra Zvereva. V polfinalu mu je moral premoč priznati 23-letni Reilly Opelka.

Tudi Đoković v Rimu ni imel lahkega dela. V drugem krogu je ugnal 23-letnega Taylorja Fritza, v tretjem 21-letnega Alejandra Davidovicha Fokino, v četrtfinalu že prej omenjenega Cicipasa, za finalno vstopnico pa še domačega aduta, 26-letnega Lorenza Sonega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice