Šport
28362 ogledov

"Prosim, da me diskvalificirate. Nočem biti tukaj"

danil medvedev Epa
Na peščenem mastersu v Rimu močno odmeva neprimeren izbruh drugega igralca sveta Danila Medvedjeva.

Ruski tenisač Danil Medvedjev ni pristaš peščene podlage, kar se je znova potrdilo na mastersu v večnem mestu, kjer ga je v drugem krogu z lahkoto odpravil 27. igralec sveta Aslan Karacev.

Medvedev že dlje časa kroji sam svetovni teniški vrh, vendar s peskom nikakor ne najde skupnega jezika. "Mislim, da moja postava in udarci niso kompatibilni so to podlago," je izjavil ob prihodu v Rim.

Proti Karacevu, ki na pesku naravnost blesti, nenazadnje je pred tedni v Beogradu premagal celo Novaka Đokovića, Medvedev ni imel prav nobenih možnosti, zato se je kmalu zatekel s samopomilovanju  "Nočem igrati na tej podlagi," se je pritoževal v slogu razvajenega otroka. "Ta podlaga je gnila, kako ne bi preklinjal? Ali si rad umazan kot pes? Že v redu, ne obsojam," si je mrmral v brk. 

"Mamma mia, Sante Italia, zloraba žogice. Ne, vrnila se je, ni bila zloraba žogice," je dejal prej sebi kot komu drugemu, s tem pa izvabil nasmešek rojaku Andreju Rubljevu, ki si je obračun dveh Rusov ogledal s tribune. V nadaljevanju je šel še korak dlje, ko se je bolj v šali kot zares obrnil na nadzornika obračuna Gerryja Armstronga. "Gerry, prosim, da me diskvalificiraš. Tako bo bolje za vse."

"Trudim se po najboljših močeh, kaj naj še storim? Počakam na Halle (turnir s travnato podlago, op. a.), to je veliko boljši turnir," je dodal 25-letnik, ki je tako še v tretjem poskusu ostal brez zmage na slovitem Foro Italicu (0-3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice