Šport
686 ogledov

Federer razkril, s katerim cepivom se je cepil

Epa
Švicarski tenisač si želi čimprejšnjega končnega odgovora glede olimpijskih iger v Tokiu.

Švicarski teniški as Roger Federer je pozval odgovorne za izvedbo poletnih olimpijskih iger v Tokiu, da naj vendarle dokončno sporočijo, ali igre letos poleti bodo ali ne, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na pogovor 39-letnika za švicarsko televizijo Leman Bleu. "Športniki potrebujemo dokončno odločitev," je dejal Federer.

Dajana Jastremska Doping Šport Teniška igralka padla na testu, kriv naj bi bil spolni odnos

Dvajsetkratni zmagovalec tunirjev za grand slam je že lani načrtoval svoj zadnji olimpijski nastop, a mu je načrte prekrižal izbruh pandemije novega koronavirusa, ki je pripeljal do enoletne prestavitve iger v Tokiu. Pandemije pa še ni konec, zato je japonska javnost večinsko naklonjena bodisi odpovedi iger bodisi njihovi vnovični prestavitvi.

Odgovorni za zdaj vztrajajo, da bodo igre potekale v zastavljenem terminu. A v japonski prestolnici so trenutno zaradi zajezitve širjenja virusa razglašene izredne razmere, zato je veliko dvomov, ali bo ta lahko gostila na tisoče športnikov z vsega sveta konec julija in začetek avgusta.

tokio 2020 Tokio 2020/21 Šport Olimpijske igre (znova) pod velikim vprašajem

Federer je za Leman Bleu priznal, da je v dvomih glede nastopa v Tokiu, kjer se bodo OI začele 23. julija. "Ne vem, kaj naj si mislim o tem. Sem nekje vmes," je povedal. "Veselim se olimpijskega nastopa in možnosti, da osvojim medaljo za Švico. To bi me naredilo izjemno ponosnega. Če pa se igre ne bi zgodile, bi bil pa prvi, ki bi razumel, zakaj je tako."

Ob tem je poudaril, da športniki potrebujejo predvsem jasnost glede načrtov za poletje. "Trenutno kaže, da se bodo igre odvile. Vemo tudi, da se slika hitro spreminja. Konec koncev imaš kot športnik tudi sam možnost, da se odločiš, ali želiš potovati v Tokio. Če igralci čutijo odpor, je morda bolje, da tja ne potujejo," je še povedal.

rafael nadal Velik udarec Šport Nadal šokiral Španijo: "Ne vem, če bom igral"

Federer je za televizijo Leman Bleu še dejal, da je bil cepljen s cepivom Pfizer. "Vesel sem, da sem dobil priložnost. Sploh glede na vsa potovanja. Četudi več časa preživim v Švici, je določena prednost. To sem storil bolj za druge kot zase, saj ne želim prenašati virusa. Vseeno skupaj z družino ostajamo previdni," je še povedal.

Federer je doslej nastopil na štirih olimpijskih igrah, pri tem pa osvojil dve medalji. V Pekingu leta 2008 je s Stanom Wawrinko zmagal v konkurenci dvojic, v Londonu štiri leta kasneje pa je osvojil srebrno medaljo med posamezniki.

danil medvedev Sramotno Šport "Prosim, da me diskvalificirate. Nočem biti tukaj"

Priljubljeni Švicar se v teh dneh vrača na turnirje po odsotnosti zaradi dveh operacij na kolenu. Prvi poskus igranja je sicer opravil že marca v Dohi, a si je po hitrem izpadu tam vzel več časa za rehabilitacijo. Zdaj bo nastopil na turnirju ATP v Ženevi prihodnji teden, njegov cilj pa je nastopiti na letošnjem Wimbledonu.

"Na tem vlaku sem zdaj do Wimbledona," je dejal za Leman Bleu. "Doha je bila majhen preizkus ... Ženeva je več kot le majhen preizkus," je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice