Šport
177 ogledov

"Doma toplo, tu pa pošteno mrzlo"

Maruša Černjul Žurnal24 main
Maruša Černjul bo v četrtek ob 20.10 po slovenskem času kot zadnja slovenska predstavnica na 16. svetovnem prvenstvu v atletiki v Londonu nastopila v kvalifikacijah skoka v višino.

Članica celjskega Kladivarja bo nastopila v skupini B, v kateri je tudi branilka naslova Rusinja Marija Lasickene, ki ima v lasti izid sezone na svetu (2,06 m). Petindvajsetletna Maruša Černjul bo nastopila kot šesta po vrsti, v finale pa bo vodila avtomatična kvalifikacijska norma 1,94 m ali 12 najboljših dosežkov kvalifikacij.

"Kvalifikacijska norma je 1,94 m, o tem trenutno ne razmišljam. Skušala bom nastopiti kar najbolje in doseči svoj najboljši izid sezone. Če bo to dovolj za finale, bom še bolj vesela," je dejala Černjulova, ki je 27. po izidih sezone (1,91 m) med prijavljenimi, julija lani pa je v domačem Celju z 1,93 m dosegla osebni rekord na prostem.

V britansko prestolnico je prišla pred dvema dnevoma kot zadnja iz sedemčlanske slovenske ekipe. "Zaključne priprave v Celju so potekale dobro, le v zadnjih dnevih nisem imela več ob sebi trenerja. Bilo pa je zelo toplo. Ko sem prišla v London, sem občutila veliko razliko, ker je tu kar pošteno mrzlo. Ko sem bila na olimpijskem stadionu, sem oblekla kar vse jakne, ki sem jih prinesla s seboj. Je pa res, da malo pomaga zelo dobra publika. Včasih med skoki niti ni dovolj časa, da se oblečeš, bom pa vzela dovolj oblačil s seboj, da se bom vsaj pokrila," je dodala Černjulova.

Marca letos je v kvalifikacijah na dvoranskem evropskem prvenstva v Beogradu končala z delitvijo devetega mesta (1,86 m). Meter in 77 m visoka atletinja, ki študira v ZDA, je bila lani finalistka evropskega prvenstva v Amsterdamu (9.) in 21. na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice