Šport
69 ogledov

Domžalčani v Gazzetti, L'Equipe in na BBC

Luka Elsner Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Domžalski klub se je znašel na straneh mnogih evropskih medijev zaradi načina nakupa novega igralca.

"Slovenski klub NK Domžale je našel način, kako se izogniti faxom in plačilu provizij nogometnim agentom. Uporabili so Linkedin," so zapisali pri britanskem medijskem velikanu BBC in dodali: "Jorge Mendes in njegovi kolegi zastopniki se verjetno tresejo."

Domžalski trener Luka Elsner je namreč 7. januarja na Linkedinu objavil sporočilo, da klub potrebuje desnega branilca, ki mora imeti potni list ene izmed držav EU in se mora dobro znajti tudi v napadalnih nalogah pri sistemu 3-4-3. Objava je imela 232 ogledov, 10 všečkov in osem komentarjev, klub pa je sprejel 150 prijav. Na koncu so se Domžalčani odločili za 30-letnega Španca Alvara Brachija.

Domžalčane je v zimskem prestopnem roku zapustil kapetan Nejc Skubic, ki se je preselil v Turčijo. "Domžale imajo nizek proračun, nismo si mogli privoščiti 'velikega' igralca. Potrebovali pa smo zamenjavo, a te nismo našli v slovenskem prostoru. Linkedin je bila ideja, ki jo je predlagal trener, in odločili smo se zanjo. Elsner je nato na svojem profilu poskrbel za objavo," je za BBC dejal predstavnik za medije pri domžalskem klubu Grega Krmavnar.

Zainteresirani nogometaši so poslali posnetke s svojimi najboljšimi akcijami. "Ogledali smo si posnetke najboljših kandidatov in jih analizirali. Brachi je bil najboljši, zato smo se ga odločili povabiti v Slovenijo, kjer je bil teden dni na peizkušnji, nato pa je sledil podpis pogodbe. Potrebovali smo igralca, ki mu je potekla pogodba, ali pa si je zaželel spremembe okolja. Mislimo, da smo dobili zelo kakovostnega nogometaša. Prepričan sem, da smo prvi klub, ki je igralca pridobil na takšen način," je še dejal Krmavnar.

Brachi je bil v preteklosti član B ekip Betisa in Espanyola, igral pa je tudi za ciperski Anorthosis in madžarski Videoton. V zadnjih dveh sezonah ni igral redno.

Komentarjev 2
  • glicinija 18:07 02.februar 2016.

    ni samo lep...

  • d 18:00 02.februar 2016.

    bravo