Šport
19 ogledov

Domžale do vsaj polmilijonske odškodnine

Nemanja Maksimović Viler Domžale Maribor PLTS Saša Despot
"Zadovoljen sem s selitvijo v kazahstansko Astano. Gre za dober klub, ki je prvak svoje države in ima visoke ambicije," je ob slovesu od Domžal povedal Nemanja Maksimović.

"Z Astano smo bili v stiku že nekaj tednov. Po našem prihodu v Antalyjo smo opravili dodatne sestanke, kjer smo uspeli najti skupni jezik, saj so bile naše zahteve visoke. Nemanja je veliko pomenil naši ekipi, česar se dobro zavedamo, zato smo morali dobiti precejšnje nadomestilo za njegov odhod. To nam je naposled tudi uspelo," je prestop 20-letnega Nemanje Maksimovića v vrste kazahstanske Astane pokomentiral športni direktor Domžal Matej Oražem.

189 centimetrov visoki vezist je k trenutno vodilni ekipi slovenskega prvenstva prišel avgusta 2013, ob včerajšnjem slovesu od soigralcev pa je povedal: "Zadovoljen sem s selitvijo v kazahstansko Astano. Gre za dober klub, ki je prvak svoje države in ima visoke ambicije. Veliko stavijo na mlade nogometaše in navdušen sem nad projektom, ki so mi ga predstavili. Povsem se sklada z mojimi ambicijami in prepričan sem, da bo vse v najlepšem redu."

Pri Domžalah so zapisali, da prestop sodi med pet največjih v zgodovini kluba. Če upoštevamo selitve Branka Ilića v BetisDaliborja Stevanovića v RealSociedadZlatana Ljubijankića v
GentJana Mlakarja v Fiorentino in Andraža Kirma v Wislo, potem lahko ugotovimo, da so Domžalčani s prestopom zaslužili vsaj pol milijona evrov, kolikor znaša tudi tržna vrednost Maksimovića glede na Transfermarkt.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.