Šport
16 ogledov

Dragić in kolegi uspešni

Goran Dragić, Miami Heat Profimedias
Košarkarji Miamija so zabeležili drugo zmago v novi sezoni.

Na domačem parketu so košarkarji iz Miamija premagali Houston s 109:89. Slovenski zvezdnik Goran Dragić je tokrat zbral osem točk, šest podaj in tri skoke.

Miami je tekmo obrnil v svojo korist v drugem polčasu, ki ga je dobil s kar 65:24. Tako je nadoknadil 21 točk zaostanka in tekmeca v zadnjih 23 minutah nadigral kar za 41 točk.

Ključ do uspeha je bil igralec, ki sploh ni stopil na parket. Udonis Haslem si je namreč med odmorom vzel pravico in soigralcem v slačilnici povedel nekaj krepkih, življenjskih resnic. "Tako to delajo vodje. Ko sem prišel v slačilnico, je bil že na polovici. Ni bilo kaj dodati," je dejal trener Erik Spoelstra.

Hassan Whiteside je zbral 25 točk, Dwayne Wade 20, Dragić pa je na parketu preživel dobrih 24 minut in imel met iz igre 3:7. Na drugi strani je za Houston, ki ob odsotnosti Dwighta Howarda še nima zmage v novi sezoni, največ točk dosegel Marcus Thornton - 21. Izjemno slab strelski večer je imel James Harden, ki je za tri točke zgrešil vseh 10 metov, iz igre pa je zadel le dva meta iz 15 poizkusov. Zbral je sicer 16 točk, šest skokov in sedem asistenc.

Velika trojica pri San Antoniu Tim Duncan, Tony Parker in Manu Ginobili, ki skupaj šteje 110 let, je postala naveza z največ zmagami v ligi. Z uspehom v Bostonu je prišla do številke 541, kar je več, kot so jih skupaj zbrali legendarni Celticsi Larry Bird, Robert Parish in Kevin McHale.

Na ostalih prizoriščih je bilo najbolj napeto v Charlottu, kjer je Atlanta slavila s 94:92. Domači so imeli, kljub katastrofalnemu učinku v zadnji četrtini (4:24), možnost za podaljšek, vendar je Kemba Walker zgrešil poskus za dve točki.

Izidi:
Miami Heat : Houston Rockets 109:89
(Goran Dragić 8 točk, 6 podaj v 24 minutah za Miami)

Toronto Raptors : Milwaukke Bucks 106:87
Chicago Bulls : Orlando Magic 92:87
Oklahoma Thunder : Denver Nuggets 117:93
Los Angeles Lakers : Dallas Mavericks 93:103
Charlotte Hornets : Atlanta Hawks 92:94
Boston Celtics : San Antonio Spurs 87:95

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.