Šport
171 ogledov

Drama z ugrabitvijo končana

bernie ecclestone EPA
Brazilska policija je rešila taščo prvega moža formule 1 Bernieja Ecclestona.

Brazilska policija je vdrla v skrivališče in aretirala dva moža, ki sta zadrževala 67-letno Aprecido Schunk. Gre za taščo 85-letnega mogotca Bernieja Ecclestona. "Osvobodila jo je enota za reševanje ugrabljenih iz Sao Paula. Je nepoškodovana, aretirana pa sta dva moža, ki sta se nahajala v skrivališču blizu mesta Cotia. Operacija se nadaljuje," so po posredovanju sporočili predstavniki brazilske policije. Lokalni mediji so sporočili, da policija lovi še nekaj oseb, ki so sodelovale pri ugrabitvi.

Schunkovo so sicer ugrabili 22. julija, ugrabitelji pa so za njeno osvoboditev zahtevali 120 milijonov realov (36,5 milijonov ameriških dolarjev). Gre za mati Fabiane Flosi, 38-letnice, ki je Ecclestona spoznala leta 2009 na Veliki nagradi Brazilije. Alfa in omega formule 1 se je z njo poročil leta 2012, prej je bil 25 let poročen s Hrvatico Slavico Radić. Ecclestonovo premoženje je po Forbesu ocenjeno na 3,1 milijarde ameriških dolarjev.

Ugrabitve so bile v Braziliji pogoste pred desetletjem, ko so vsak dan ugrabili nekaj ljudi, včasih tudi le za nekaj sto dolarjev. Po ustanovitvi enot, ki se ukvarjajo z ugrabitvami, se je takšna vrsta kriminala precej zmanjšala. Brazilija je trenutno v veliki gospodarski krizi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.