Šport
498 ogledov

Drevo zaznamovalo veslaško EP

drevo glasgow veslaško SP Reševalni pas/Twitter
Veslaško prizorišče EP v Glasgowu je v zadnjih dneh tudi tarča posmeha med gledalci in na družbenih omrežjih.

Prireditelji veslaškega evropskega prvenstva so glavno tribuno za obiskovalce postavili za veliko drevo, zaradi česar je nekaj vrst za njim praznih. Izza njega se namreč zelo težko vidi na proge, na kar se prireditelji posebej ne ozirajo.

Med prvimi je nevsakdanjo postavitev tribune za tako velik športni dogodek opazil štirikratni olimpijski prvak v veslanju Matthew Pinsent, ki je drevo in tribuno ovekovečil s fotografijo in svoje začudenje delil na Twitterju. Podoba se je razširila po družbenih omrežjih, opazili so jo tako športniki, novinarji, pomembni gostje in drugi.

Prireditelji pa se nad tem sploh ne razburjajo. Njihova razlaga se glasi: "Nismo želeli poškodovati nobenega drevesa, ko smo se pripravljali na EP."

Škotski BBC, ki zelo podrobno spremlja večšportni dogodek v Glasgowu, je o tem povprašal direktorja EP Colina Hartleyja, ki je pojasnil: "Vstopnice smo pripravili tako, da drevo ne ovira gledalcev. Šlo je za skrbno načrtovan proces. Zaradi tega smo tudi zmanjšali kapaciteto tribune. Ponosni in veseli smo, da je to čudovito drevo opazila olimpijska legenda Matthew Pinsent. Navdušeni smo tudi, ker smo lahko uporabili znanje naših ekip, ki se ukvarjajo z rastlinami. Te so drevesu posebej za prvenstvo naredile povsem posebno pričesko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice