Šport
19 ogledov

Drugi zaporedni poraz Kraljev

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo še drugi zaporedni poraz v gosteh.

Po Nashvillu so Kralji brez vsaj ene točke ostali tudi na gostovanju v St. Paulu pri Minnesota Wild, ki je vodilno ekipo tihomorske divizije odpravil z 2:1.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar, kapetan kalifornijskega moštva, je prvič po šestih tekmah, ko je vpisal v statistiko vsej eno točko, ostal praznih rok brez podaje ali zadetega gola.

Prvi zadetek v dvorani Xcel Energy Center v St. Paulu je padel že po treh minutah in 46 sekundah tekme, ko je vodstvo z 1:0 domačemu moštvu priigral Erik Haula. Minnesota vodstva več ni izpustila iz rok. Drugi gol je padel na začetku druge tretjine, v 24. minuti, ko je zadel Mikko Koivu. Častni zadetek je kraljem zagotovil Tyler Toffoli v 32. minuti.

Medtem ko je vratar Jonathan Quick bil praktično brez dela, zbral je 16 obramb, pa je Kralje pokopal Kanadčan Devan Dubnyk z najboljšo predstavo v sezono. Domači vratar je ubranil kar 38 strelov Los Angelesa, od tega poti v mrežo ni našel tudi plošček, ki ga je proti vratom poslal Kopitar.

Kralji, ki so si že zagotovili mesto v končnici, s 93 točkami ostajajo najboljša ekipa pacifiške skupine, prvi izzivalec Anaheim ima štiri točke manj, ob eni odigrani tekmi manj. Ducks so ponoči izgubili v gosteh pri Montreal Canadiens s 3:4.

Kralje naslednje gostovanje čaka v noči na petek, ko bodo igrali čez mejo v Kanadi pri Winnipeg Jets.

43. gol Ovečkina

Na preostalih tekmah je Carolina Hurricanes doma izgubila z 2:3 proti Buffalo Sabres, hokejisti Tampa Bay Lightning so bili s kar 6:2 boljši od Detroit Red Wings, Arizona Coyotes pa je s 4:2 premagala že odpisani Edmonton Oilers. Tekma v Columbusu se je končala šele po kazenskih strelih, ko so domači Blue Jackets s 3:2 premagali Philadelphia Flyers.

Odlične predstave kažejo hokejisti Washington Capitals, ki so s 4:2 v gosteh odpravili Ottawa Senators. Prvi napadalec prestolnikov Rus Aleksej Ovečkin je vpisal svoj še 43. gol v tej sezoni, moštvo iz Washingtona pa si je ob tem zagotovilo tudi naslov najboljše ekipe Vzhoda, kar pomeni, da bodo v končnico zakorakali z najboljšim izhodiščem, s prvega mesta vzhodne konference. Washington ima vsega skupaj že 109 točk, gre za edino ekipo, ki je v tej sezoni osvojila sto točk ali več.

Moštvo Winnipeg Jets pa je bilo v kanadskem derbiju na domačem ledu boljše od Vancouver Canucks z 2:0, ki je vpisal še peti zaporedni poraz. Aktualni prvaki Chicago Blackhawks so vpisali poraz na domači ledeni ploskvi, s kar 6:2 so jih odpihnili hokejisti najboljšega moštva Zahoda Dallas Stars, ki so si kot drugo moštvo zahodne konference po Kopitarjevih kraljih zagotovili mesto v končnici.

Domači poraz je tudi za ekipo San Jose Sharks, ki je z minimalno razliko 1:0 klonila proti St. Louis Blues.

Liga NHL, izidi:

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 2:1
Anže Kopitar za Kings sprožil en strel proti vratom.

Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 2:3
Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 4:3
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 6:2
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 4:2
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 3:2 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Washington Capitals 2:4
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 2:0
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 2:6
San Jose Sharks - St. Louis Blues 0:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.