Šport
7 ogledov

Dvojica uspešno čez prvo oviro

katarina srebotnik andreja klepač london 2012
1/4
Stanko Gruden/STA
Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta v prvem kolu olimpijskega turnirja s 7:6 (0), 3:6 in 6:3 v nizih ugnali Gruzijki Ano Tatišvili in Margalito Čaknašvili, v torek pa ju čaka obračun z drugima nosilkama, Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci.

Slovenki sta bili favoritinji, pa čeprav je bila to prva tekma, ko sta igrali skupaj. V prvem nizu sta obe dvojici uspešno servirali, tako da je odločal tie-break, ki sta ga brez izgubljene točke dobili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. V drugem nizu sta Gruzijki odvzeli servis Srebotnikovi, v zadnjem pa sta do breaka prišli Slovenki in po dveh urah in šestih minutah slavili vstop v drugo kolo.

srebotnik klepač olimpijske igre | Avtor: STA/Stanko Gruden STA/Stanko Gruden
"Dvoboj je bil malo bolj tesen, kot sva pričakovali. Nasprotnici sta igrali zelo solidno, malo po sistemu toplo-hladno, in je bilo včasih težko predvidevati, kako bosta odigrali. Tudi sreča je bila na njuni strani, ampak, ko je bilo pomembno, sva izkoristili priložnosti, ki sva jih vseeno imeli dosti več kot Gruzijki. Ves dvoboj sva bili boljša dvojica," je dejala veliko bolj izkušena polovica dvojice Katarina Srebotnik. Na tribunah je bilo kar nekaj slovenskih navijačev, ki so bili na trenutke še kako glasni: "Hvala vsem, ki so navijali in se z nama živcirali. Tudi ta spodbuda je pomagala."

Časa do drugega dvoboja ne bo veliko, saj že v torek sledi obračun z Italijankama. "Sta drugi nosilki in favoritinji v tem dvoboju. Nimava kaj izgubiti. Osvojili sta grand slam v Parizu, imata ogromno izkušenj. Lahko zaigrava malo bolj sproščeno kot tokrat, ko sva vedeli, da sva boljši in da lahko izkoristiva to možnost. Vesela sem, da nama je to uspelo. Zdaj pa sproščeno in morda presenetiva Italijanki," pravi Srebotnikova. Slovenki sta se pred dnevi v Londonu z Italijankama pomerili na treningu in bili boljši, a to ne pomeni veliko. "To je trening tekma, odigrale smo nekaj iger, to je daleč od cele tekme. Trening je eno, preizkušaš kakšne situacije, tudi onidve sta verjetno to delali. Tako bomo to izbrisali iz glave, ker nič ne šteje, je pa dobro, da veva, da se lahko enakovredno kosava z njima."

Andreja Klepač je prvič zaigrala na olimpijskih igrah, tudi zato je bil pritisk nekoliko večji. "Prvič sva igrali skupaj in na koncu mislim, da sva se že kar dobro ujeli. Če potegneva črto, sva bili boljši in zasluženo zmagali. Trema je sicer bila. Vso tekmo je bila majhna zavora, ker sva imeli občutek, da morava zmagati. Ampak v ključnih trenutkih sva pokazali, da sva boljši," je povedala Primorka. Uigranost slovenske dvojice res še ni najboljša, a to je tudi normalno glede na skupne odigrane tekme. Srebotnikova o tem meni: "Nesmiselno je pričakovati uigranost na višji ravni, ker je bila to najina prva uradna tekma skupaj. Z vsakim dvobojem bo boljše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.