Šport
54 ogledov

E. Murić: "Gogija smo nestrpno pričakovali"

Murić EuroBasket Zreče trening Slovenija Saša Despot
Z dvobojem proti Novi Zelandiji bodo slovenski košarkarji odprli pripravljalni turnir v Litvi. Selektor Jure Zdovc na parketu.

"V tem trenutku je najbolj pomembno, da se Gogi čim prej uigra z nami in dokaže, da lahko še dvigne kakovost celotnega moštva. Fizično je dobro delal že pred pričetkom priprav, nekaj skrbi pa je bilo le zaradi vodilnih mož Phoenixa, ki pa so mu na koncu dovolili nastop na petih pripravljalnih tekmah. Nestrpno smo ga pričakovali v moštvu," je pred potjo v Litvo povedal Edo Murić, ki upa, da bo dobro delo na treningih obrodilo sadove.

"Na treningih smo delali dobro, sedaj pa moramo to potrditi tudi na tekmah. Verjamem, da bomo igrali boljše kot na turnirju na Kitajskem. Seveda bi bile za dodatno samozavest pred pričetkom prvenstva dobrodošle tudi zmage. Na ta način bi še z večjim veseljem pričakovali začetek svetovnega prvenstva," pravi (zaenkrat še) košarkar Krke.

Zdovc ima rad gibljive krilne centre

Krilni košarkar bo imel pomemben delež v slovenski izbrani vrsti, zadnja dva tedna pred pričetkom svetovnega prvenstva pa bo skupaj s soigralci namenil piljenju forme: "Osebno sem v solidni formi, a si želim, da bi iz treninga v trening še napredoval, tako kot tudi celotna reprezentanca. Na Kanarske otoke moramo odpotovati v vrhunski formi, zato nam bodo prav prišle tudi močne tekme v Litvi."

Prvi mož strokovnega štaba Jure Zdovc je razkril, da bo Murića preizkusil tudi na mestu krilnega centra, kar pa 22-letnega in 202 cm visokega košarkarja ne preseneča: "Selektor ima rad gibljive krilne centre in že pred časom mi je dejal, da me bo preizkusil na tem igralnem položaju. Upam, da bom upravičil njegovo zaupanje in čim boljše igral tudi pod košem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.