Šport
50 ogledov

Zdovc: "Radoveden sem, kako bo izgledalo"

Goran Dragić Simon Maljevac
Na turnirju v Litvi bo prvič letos reprezentančni dres oblekel tudi Goran Dragić, ki se veseli zahtevnih tekem proti Novi Zelandiji, Grčiji in Litvi. Jutri bo več znanega tudi o zdravstvenem stanju Erazma Lorbka.

"Počutim se odlično. Končno sem lahko na polno treniral s soigralci, sedaj pa bom lahko tudi igral na pripravljalnih tekmah. Na treningih v Kranjsko Gori sem spoznal nove sisteme in se skušal čim boljše uigrati z ekipo," je na reprezentančnem zboru na letališču Brnik pojasnil Goran Dragić.

Slovenska reprezentanca se bo jutri merila proti Novi Zelandiji, v nedeljo proti Grkom, v ponedeljek pa jo čaka še zadnji dvoboj turnirja proti domačinu - Litvi. Prvi zvezdnik slovenske izbrane vrste ima o tekmecih visoko mnenje: "Pred nami so tri zahtevne tekme, še posebej težki pa bosta tekmi proti Grčiji in Litvi, ki sodita v sam vrh evropske košarke. Poškodbe so preteklost, saj so se težave z gležnjem umirile, zaradi manjših bolečin v stopalu pa sem preventivno izpustil en trening v Kranjski Gori, a ni bilo nič hujšega."

Na treningih v Kranjski Gori je starejših izmed bratov Dragić, ki bo v Litvi zaigral na dveh tekmah, do podrobnosti spoznal Zdovčeve zahteve: "Selektor je postavil koncept igre in vemo, kako moramo igrati. Sam sem v manjšem zaostanku, vendar to ni noben problem. Čakamo še Erazma Lorbka in upamo, da se nam bo čim prej priključil. Trenirali smo različne sistem, ki jih moramo na teh zadnjih tekmah pred prvenstvo še dodatno izpiliti."

Zdovc verjame v igralce

Za selektorja Jureta Zdovca bo turnir v Litvi pomembna preizkušnja: "Na zadnjih treningih smo naredili veliko. V Litvi nas čakajo tekme z zahtevnimi nasprotniki, tako da bomo lahko preizkusili našo formo. Prvič se bo priključil tudi Goran Dragić, tako da sem tudi sam malce radoveden, kako bo vse skupaj izgledalo."

Po Zdovčevem mnenju je reprezentanca z Dragićevim prihodom dobila pomembnega aduta: "Vidi se, da gre za vrhunskega igralca, ki lahko celotno moštvo naredi boljše. Preizkusili smo določene variante v želji, da bi Goran čim bolj začutil ekipo. Najbolj pomembno bo, da fantje garajo v obrambi, saj lahko le na takšen način naredimo dober rezultat. Vemo, kakšna je naša kakovost v napadu. Verjamem v igralce, ki delajo dobro."

In kako slovenski je slovenski selektor pokomentiral dogajanje okrog Erazma Lorbka? "Če se nam priključi Erazem, bo super, če pa ga ne bo, bodo morali preostali igralci prispevati še dodaten delež. Jutri bomo že bolj natančno vedeli, kako je z njegovim kolenom in nato se bomo odločali o nadaljnjih potezah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.