Šport
28 ogledov

Erazem Lorbek bo ostal doma

Erazem Lorbek slovenska košarkarska reprezentanca Mundobasket Simon Maljevac
Erazem Lorbek, ki se je slovenski reprezentanci zaradi rehabilitacije po poškodbi pridružil v Kranjski Gori, bo izpustil turnir v Litvi.

Slovenija bo v Kaunasu odigrala tri pripravljalna srečanja in sicer v soboto ob 16.15 po lokalnem času (15.15 po slovenskem) proti Novi Zelandiji, dan kasneje ob isti uri proti Grčiji in v ponedeljek, ob 20.00 (19.00), proti Litvi, s katero se bo pomerila tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Selektor Jure Zdovc in Erazem Lorbek sta se po posvetovanju z zdravniško službo Košarkarske zveze Slovenije in Erazmovega fizioterapevta, odločila, da 30-letni Ljubljančan ne potuje v Kaunas, temveč v domovini opravi dodatne terapije za koleno, ki mu v zadnjem času oteka in onemogoča normalen trenažni proces.

Erazem Lorbek bo v začetku naslednjega tedna, če bo oteklina ostala, opravil magnetno resonanco kolena in se bo, v kolikor ta ne bo pokazala težav s kolenom, reprezentanci pridružil pred začetkom Telemachovega turnirja, ki bo od 21. do 23. avgusta potekal v ljubljanskih Stožicah. Izbranci Jureta Zdovca se bodo tam pomerili z Iranom, Brazilijo in Litvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.