Šport
14 ogledov

"Pod košem smo dobro pokriti"

priprave Slovenske košarkarske reprezentance Anže Petkovšek
Kot edini klasični center v slovenski reprezentanci bo imel Alen Omić pomembno vlogo pri ruvanju s tekmečevimi velikani na tekmah svetovnega prvenstva v Španiji.

"Turneja na Kitajskem je prinesla kar nekaj težav, saj sem sam zaradi težav s prehrano, ki resnično ni bila na nivoju, izgubil kar pet kilogramov, vendar se je vse dobro končalo. Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo se prilagodili na razmere. Če se malce pošalim, lahko rečem, da sem sedaj lažji in višje skačem," je razmere med Stankovićevim memorialom na Kitajskem opisal reprezentančni center Alen Omić.

Ste zadovoljni z rezultatskim izkupičkom na Kitajskem?
Odkrito lahko povem, da smo pričakovali več. Doživeli smo dva neugodna poraza proti pomlajenim Rusom, ki so se sicer izkazali kot zelo kakovosten nasprotnik, vendar si predvsem finalnega neuspeha ne bi smeli privoščiti. Že res, da v pripravljalnem obdobju rezultati niso tako pomembni, vendar pa bi v finalu morali zmagati. Vedno se je lepo domov vrniti s trofejo za prvo mesto, kar pa nam tokrat ni uspelo.

Selektor Zdovc vam namenja kar precej priložnosti za igro. Pričakujete, da bo tako tudi v naslednjih tednih?
S svojo minutažo sem zelo zadovoljen. Stvar je povsem enostavna in igralne minute so odvisne od dela na treningih. S trudom sem si pridobil selektorjevo zaupanje in upam, da bom tako nadaljeval.

Pričakujete, da se bodo s prihodom Erazma Lorbka igra preselila bolj pod sam koš?
Erazem je zelo pomemben člen naše reprezentance od katerega se lahko vsi veliko naučimo. Komaj čakam, da se nam popolnoma priključi pri treningih, saj ima ogromno izkušenj. Sam sem edina klasična petica, vendar imamo v reprezentanci veliko kakovostnih visokih košarkarjev, tako da smo dobro pokriti in lahko tekmecem pod obročem povzročimo veliko težav.

Vas skrbijo govorice o morebitni menjavi kluba?
V medijih sem zasledil informacije, da me Union Olimpija hoče prodati v tujino. Imam še dveletno 
pogodbo s klubom. V Ljubljani sem popolnoma zadovoljen, saj sem obkrožen z družino in prijatelji, tako da mi ne manjka popolnoma nič. Če bo klub dobil ustrezno ponudbo in bo prišlo do dogovora z mojim agentom, se lahko stvari spremenijo, vendar trenutno še nismo prišli tako daleč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.