Šport
24 ogledov

"Hitro bomo našli skupni jezik"

Goran Dragić Simon Maljevac
Zaradi omejitev s strani vodstva moštva Phoenix Suns je Goran Dragić izpustil prve pripravljalnetekme ter turnir na Kitajskem, v naslednjih dneh pa naj bi vendarle začel trenirati pod maksimalnimi obremenitvami.

"Z večino fantov sem že igral v prejšnji sezoni. Dobro vem, kaj lahko pričakujem od njih, pa tudi oni vedo, kaj lahko pričakujejo od mene, tako da bomo zagotovo hitro našli skupni jezik," je ob ponovnem snidenju z reprezentančnimi soigralci pred potjo na v Kranjsko Goro, kjer bo slovenska izbrana vrsta nadaljevala s pripravami na svetovno prvenstvo v Španiji, dejal Goran Dragić. Medtem ko je bila reprezentanca na Stankovićevem memorialu na Kitajskem, je prvi zvezdnik opravil nekaj samostojnih treningov ter si privoščil nekaj dni počitka na Hrvaškem.

V skladu z dogovorom z vodstvom kluba bo 28-letni košarkar odigral pet pripravljalnih tekem z omejeno minutažo: "Poklical sem trenerja Jeffa Hornaceka in dogovorila sva se za večje število pripravljalnih tekem, saj mi to bolj ustreza. Selektor se bo odločil na katerih tekmah na turnirju v Litvi bom nastopil. Igral bom največ 25 minut na srečanje, kar pa je več kot dovolj."

"Upam, da bo Erazmov gleženj zdržal"

"Nisem imel priložnosti spremljati iger reprezentance na zadnjem turnirju, vendar me je selektorjev pomočnik Gašper Potočnik sproti obveščal o dogajanju na Kitajskem," je dodal Gogi, ki verjame, da bo tudi Erazem Lorbek hitro ujel pravo formo in pripomogel k boljšim igram centrske linije: "Upam, da bo Erazmov gleženj zdržal vse napore in bo nared za nastop na svetovnem prvenstvu. Vsi vemo za kako kakovostnega košarkarja gre in kakšen delež lahko prispeva k igri slovenske reprezentance."

"Ne želim menjavati okolja"

Po hudi poškodbi Paula Georgea na pripravah ameriške reprezentance so se onstran luže ponovno začele pojavljati govorice, da naj bi bil Dragić glavna tarča moštva Indiana Pacers, a naj bi po zadnjih informacijah vodstvo Sonc vendarle zadržalo svojega prvega organizatorja igre. "Tudi sam sem prebral, da naj bi si Indiana želela mojih uslug, vendar pa me je vodstvo Phoenixa obvestilo, da ne bo sprejelo ponudbe. Seveda mi ugaja, da se tako dober klub kot je Indiana zanima zame. Tudi sam si ne želim menjavati okolja, saj se v Phoenixu odlično počutim. Morda bo takšna menjava ponovno aktualna po koncu naslednje sezone. Zavedam se, da gre za posel in le nekateri največji zvezdniki kot so Bryant, Durant in Rose lahko odločajo o svoji usodi."

Odpovedi niso presenetljive

Ameriška reprezentanca je po odpovedih Russella Westbrooka, Blaka Griffina in Kevina Love ter poškodbi Georga ostala še brez Kevina Duranta, kar pa po Dragićevih besedah ni presenetiljivo: "Po dolgi sezoni so igralci izmučeni, tako da njihove odpovedi niso nepričakovane. Nekateri igralci nimajo pogodb za naslednjo sezono in nočejo tvegati poškodb. Durant že vrsto let igra na najvišjem nivoju in očitno potrebuje počitek. Kljub vsem odpovedim pa bo ameriška reprezentanca izjemno močna in težko jo bo premagati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.