Šport
310 ogledov

Ekipe zahtevajo Froomov suspenz

Chris Froome EPA
Na moštvo Sky so se obrnile nekatere ostale ekipe World Toura.

Gibanje za čisto kolesarstvo (MPCC) je pozvalo poklicno kolesarsko ekipo Sky, da začasno suspendira svojega prvega zvezdnika in štirikratnega zmagovalca dirke po Franciji - Britanca Chrisa Frooma. Dvaintridesetletni Froome je bil pozitiven na dopinškem testu na letošnji dirki po Španiji.

Froome Sky dirka po Franciji Tour de France kolesarstvo kronometer Chorges Doping Šport Šok v kolesarstvu, Chris Froome sumljiv

Izsledki testa na vzorcu urina iz 7. septembra so pokazali, da je imel Britanec v telesu previsoko vsebnost salbutamola, ki se uporablja pri zdravljenju astme. Po predpisih Svetovne protidopinške organizacije (Wada) lahko športnik zaužije 1000 nanogramov na mililiter salbutamola, Froome pa je dovoljeno količino presegel za več kot enkrat.

Chris Froome "To je škandal!" Šport Takšni so odzivi Froomovih konkurentov

MPCC, ki ga je leta 2007 ustanovilo sedem poklicnih kolesarskih ekip (AG2R, Agritubel, Bouygues Telecom, Cofidis, Credit Agricole, Francaise des Jeux in Gerolsteiner), se zavzema za strožja pravila v boju zoper dopinga. Ekipa Sky ni članica tega kolesarskega gibanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice