Šport
3279 ogledov

Ena najbolj nenavadnih točk v zgodovini tenisa

tenis teniška žogica Profimedia
Grški teniški igralec je do točke prišel dobesedno z glavo.

Malo znani grški teniški igralec Christos Keisidis je doživel svoj trenutek slave. Devetiindvajsetletni Grk se je namreč podpisal pod eno najbolj nenavadnih točk v zgodovini teniške igre. Do nje je prišel na turnirju v mestu Ruse, kjer je bil na bolgarskem Pro Tennis Touru njegov nasprotnik domačin Nikolaj Nedelčev. 

Osemnajstletni Bolgar je s 6:1 prepričljivo dobil prvi niz, nato pa je v prvi igri drugega njegov tekmec prišel do prednosti. Sledila je odločilna točka za osvojitev igre. Po Grkovem servisu je sledilo nekaj udarcev, nato pa se je Keisidis odločil za prihod na mrežo, a se po udarcu zapletel in padel.

Nedelčev je na drugi strani uspel ujeti žogico in jo vrniti na drugo stran, a ravno v tem trenutku je Keisidis dvignil glavo. Žogica ga je zadela in se odbila v tekmečevo polje. Sodnik je Grku točko priznal, pravila namreč pravijo, da je dovoljeno žogico odbiti tudi s katerimkoli delom telesa.

A vse skupaj na koncu Grku ni veliko pomagalo, izgubil je tudi drugi niz. Tega je Nedelčev dobil s 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice