Šport
2743 ogledov

Izpoved zvezdnice: "Aprila sem skoraj skočila in si vzela življenje"

Jelena Dokić Instagram
Nekdanja teniška zvezdnica Dokićeva je iskreno spregovorila o svojih duševnih težavah.

Nekdanja avstralska teniška zvezdnica Jelena Dokić je v ponedeljek razkrila, da je bila pred nekaj tedni blizu temu, da bi si vzela življenje, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Zdaj 39-letna Dokićeva, ki se je pred 20 leti, 19. avgusta 2002, zavihtela na četrto mesto na ženski svetovni jakostni lestvici WTA, je na Instagramu napisala dolg in iskren zapis, ki mu je pripela fotografijo, na kateri je objokana.

Dokićeva, ki je zaslovela v Wimbledonu leta 1999, ko je v prvem krogu komaj 16-letna premagala takratno prvo igralko sveta Švicarko Martino Hingis, je dejala, da trpi zaradi duševne bolezni in da se je 28. aprila skoraj zatekla k samomoru. "Skoraj sem skočila z balkona v 26. nadstropju in si vzela življenje. Nikoli ne bom pozabila tega dneva," je zapisala na Instagramu.

"Vse je zamegljeno. Vse je temno. Brez tona, brez slike, nič nima smisla, samo solze, žalost, depresija, tesnoba in bolečina. Zadnjih šest mesecev je bilo težkih. Povsod sem nenehno jokala. Nikoli ne bom pozabila tega dneva, želela sem samo, da bolečina in trpljenje prenehata," je dodala. "Potegnila sem se z roba, niti ne vem, kako mi je to uspelo," je še razkrila.

Dokićeva je v svoji karieri osvojila šest naslovov na turnirjih WTA med posameznicami in se leta 2000 uvrstila v polfinale Wimbledona. Toda leta se je trudila ubežati vplivu svojega neuravnovešenega očeta Damirja Dokića. Med v medijih zelo dobro dokumentiranim razhodom je strmoglavila po lestvici med igralke, ki so komaj na 600. mestu. Družinski razkol je sledil nizu nenavadnih epizod, ko je bil med drugim Damir Dokić izključen iz All England Cluba v Wimbledonu in je na neki točki trdil, da je bila njegova hči ugrabljena.

Jelena Dokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dokićeva, ki je bila rojena leta 1983 v Osijeku na Hrvaškem, je po koncu tekmovalne kariere delala kot televizijska komentatorka, zdaj pa spodbuja druge, ki imajo težave z duševnim zdravjem, da poiščejo pomoč. "To, da sem poiskala strokovno pomoč, mi je rešilo življenje," je zapisala na Instagramu.

"To pišem, ker vem, da nisem edina, ki trpi. Samo vedite, da niste sami. Ne bom rekla, da mi zdaj gre odlično, vendar sem zagotovo na poti okrevanja." Zapis je sklenila s spodbudno mislijo: "Vrnila se bom močnejša kot kdajkoli prej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice