Šport
19 ogledov

Ena tekma v NHL, zdaj prihaja v Tivoli

Olimpija Jesenice finale 2011 Žurnal24 main
Hokejisti Tilie Olimpije sestavljajo okostje ekipe za prihodnjo sezono, ki jo bodo s pripravami začeli prvega avgusta. Po prihodu Scotta Hothama so pogodbo podpisali s še enim Kanadčanom Jamiejem Fraserjem, ki je v NHL odigral eno tekmo.

Za 25-letnega Kanadčana Jamieja Fraserja bo Tilia Olimpija prvi klub v Evropi. Kariero je začel v mladinski ligi OHL, kjer je najprej dve sezoni igral za Brampton Battalion (2002–2004). Nato se je vrnil v svoj rojstni kraj Sarnia, kjer je dve sezoni nosil dres Sarnie Stingov. Njegova najboljša sezona v ligi OHL je bila 2005/2006, ko se je strelsko izkazal in bil z 42 točkami na 66 tekmah še drugo sezono zapored najučinkovitejši branilec moštva. Konec sezone 2005/2006 je dočakal v ligi ECHL, kjer je okrepil South Carolina Stingrayse. V Carolini je začel tudi naslednjo sezono, a je hitro dobil priložnost zaigrati za Syracuse Crunch v ligi AHL. V Syracusu je odigral dve tekmi, nato pa so ga podpisali New York Islandersi ter ga poslali na kaljenje k podružničnemu moštvu Bridgeport Sound Tigers. Tudi v Bridgeportu se je točkovno izkazal in bil v sezoni 2007/2008 najučinkovitejši branilec moštva.

Z dobrimi igrami v ligi AHL je prišla tudi nagrada, četrtega aprila 2009 je za New York Islanders odigral tekmo lige NHL. Ob zmagi njegovega moštva nad Tampo Bay Lightningi je na ledu prebil 11 minut, a se v statistiko ni vpisal. Po sezoni 2008/2009 so ga kot prostega igralca podpisali pri Minnesoti Wild in ga poslali k podružničnim Houston Aeros v AHL. V prvi sezoni pri Aerosih je zaigral na 59 tekmah in dosegel 22 točk (6+16). Po težavah s poškodbo je tudi sezono 2010/11 začel pri Houstonu ter odigral 16 tekem, preden se je za slab mesec preselil k Elmira Jackals v ligo ECHL. Po osmih odigranih tekmah za Elmiro ga je Houston poklical nazaj v svojo sredino, kjer je dočakal konec sezone.

Jamie Fraser, za prihod v Ljubljano se je odločil takoj po pogovoru z Johnom Hughsom, se bo ekipi pridružil na začetku skupnih priprav. Takrat bo tudi spoznal večino novih soigralcev ter trenerja Hanuja Järvenpääja, ki se že veseli prihoda nepopustljivega ofenzivnega branilca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.