Šport
32 ogledov

Enajst golov na derbiju Vzhoda

Penguins Capitals Pittsburgh je bil boljši od Washingtona.
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na soboto odigrali štiri tekme.

Aktualni prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins so v derbiju premagali vodilno ekipo metropolitanske skupine Washington Capitals s kar 7:4.

Washington, ki s 65 točkami ostaja na prvem mestu v diviziji, Pittsburgh na drugem mestu ima štiri točke manj, je v drugi tretjini poravnal izid na 3:3, a mu je v zadnji tretjini povsem pošla sapa v boju s Pingvini, ki so prišli do še četrte zaporedne zmage.

Najprej je v drugi minuti zadnje tretjine na 4:3 povišal Jevgenij Malkin, Aleks Ovečkin je manj kot dve minuti kasneje poskrbel za novo izenačenje, a so nato domači v razmaku manj kot štirih minut pritisnili na plin ter zabili tri gole, Bryan Rust in Malkin ob power playu ter Phil Kessel. Po prejetih štirih zadetkih v desetih minutah zadnje tretjine je šel vratar Braden Holtby na klop, zamenjal ga je Philipp Grubauer.

Kessel in Carl Hagelin za zadela na začetku za vodstvo 2:0, prvi gol pa je Washingtonu na tekmi zagotovil Ovečkin za 1:2. Med strelce so se vpisal in še Patric Hornqvist za Pittsburgh in Dimitrij Orlov in Jevgenij Kuznjecov za Washington.

anže kopitar NHL Šport Manjša katastrofa za Kopitarja in Kralje

Ekipa Carolina Hurricanes je z 1:4 na domačem ledu klonila proti Detroit Red Wings, hokejisti Columbus Blue Jackets pa so bili prav tako doma z 1:3 slabši od San Jose Sharks. Za manjše presenečenje je poskrbelo moštvo Minnesota Wild, ki je s 5:2 na domačem ledu ugnalo vodilno ekipo pacifiške skupine in zahodne konference Vegas Golden Knights.

Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski as Anže Kopitar, bo v noči na nedeljo gostil Arizono. Kralji so trenutno na desetem mestu na razpredelnici zahoda.

NHL, izidi:

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 7:4
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 1:4
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 1:3
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.