Šport
76 ogledov

Enajst kolajn za Slovence

kickboks Kickboxing zveza Slovenije
Slovenci so navdušili na svetovnem kadetskem in mladinskem prvenstvu v kickboksu v italijanskem Riminiju.

V konkurenci 63 držav je 53 članska slovenska zasedba v posamični konkurenci osvojila 11 odličij, od tega kar štiri naslove svetovnih prvakov.

Najboljša na svetu je postala Lara Vuzem Vajda v kategoriji mlajših kadetinj do 42 kg, Patrik Šulek je postal svetovni prvak v kategoriji mlajših kadetov nad 47 kg, Alen Preložnik v kategoriji starejših kadetov do 47 kg, Urša Terdin pa je naslov svetovne mladinske prvakinje osvojila v kategoriji nad 70 kg.

Urška Gazvoda je mladinska svetovna podprvakinja v kategoriji do 60 kg, bron pa je pripadel Niku Ritlopu v disciplini point-fighting v kategoriji mlajših kadetov nad 47 kg. Odličje bronastega leska je v disciplini point-fighting pripadlo še Domnu Jermanu v kategoriji starejših kadetov do 52 kg, Luki Vindišu med mladinci v kategoriji do 89 kg ter Gašperju Mlakarju med mladinci v kategoriji do 74 kg. Bronasta sta bila tudi Andrej Repnik v disciplini kick-light, ki je odličje osvojil v mladinski kategoriji do 69 kg, ter Jure Smole v disciplini k-1r v mladinski kategoriji do 75 kg.

Slovenske reprezentante v kategoriji point-fighting čaka še ekipno tekmovanje, kjer imajo dobre možnosti za še kakšno odličje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.