Šport > Euro 2020
57600 ogledov

250 tisoč navijačev zahteva ponovitev tekme

sommer Print Screen
Več kot četrt milijona nogometnih navijačev je podpisalo peticijo za ponovitev tekme osmine finala med Francijo in Švico.

V Franciji še naprej močno odmeva izpad galskih petelinov v osmini finala evropskega prvenstva, kjer varovanci Didierja Dechampsa niso upravičili vloge favoritov proti Švicarjem. Po rednem delu je bil rezultat poravnan (3:3), ker pa v podaljšku ni bilo zadetka, so o potniku v četrtfinale odločale enajstmetrovke.

de bruyne Težave Šport Nastop De Bruyna in Hazarda pod velikim vprašajem

Za Švico je zadelo vseh pet nogometašev - Mario Gavranović, Fabian Schär, Manuel Akanji, Ruben Vargas in Admir Mehmedi. Za Francijo so zadeli Paul Pogba, Olivier Giroud, Marcus Thuram, Presnel Kimpembe, v odločilni peti seriji pa je poskus Kyliana Mbappeja ubranil Yann Sommer in taki svoji reprezentanci zagotovil napredovanje.

Po mnenju francoskih navijačev je vratar Borussie Monchengladbach pri odločilnem posredovanju prehitro zapustil golovo črto, kar je v nasprotju s pravili, zato od Evropske nogometne zveze (Uefa) zahtevajo ponovitev tekme.

Peticijo je do tega trenutka podpisalo že več kot 250.000 navijačev.

Hrvaška nogometna reprezentanca Incident na Euru Šport Kakšna blamaža! Hrvaški nogometaši ves čas igrali z napačnim grbom

Nogometna pravila velevajo, da mora vratar v trenutku, ko se izvajalec najstrožje kazni dotakne žoge, še vedno stati na golovi črte, česar pa Sommer po mnenju podpisnikov ni storil.

Uefa njihovi zahtevi ni pripravljena ugoditi, saj meni, da so sodniki in upravljalci z videotehnologijo (VAR) svoje delo opravili korektno. Temu pritrjujejo tudi posnetki, ki razkrivajo, da je imel Sommer v trenutku Mbappejevega kontakta z žogo levo nogo krepko na golovi črti.

Artem Dovbik Drama Šport Odločitev o zadnjem četrtfinalistu padla v 121. minuti

Komentarjev 3
  • marino 18:17 04.julij 2021.

    Kje so bili ti bedniki od navijačev, ko so Francozi proti Irski dosegli gol po igri z roko? Ves svet je videl roko razen sodnikov!

  • Lorraine_Johnson 11:44 03.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • luka65 18:16 02.julij 2021.

    Ja, 250.000 podsaharskih afričanov! Evropski parlament že zaseda zaradi novih krivic do BLM!