Šport > Euro 2020
53307 ogledov

Čeferin: To ni bilo pošteno, tega ne bomo več storili

Aleksander Čeferin Profimedia
Prvi mož evropske nogometne zveze ne skriva razočaranja.

Tokratno evropsko nogometno prvenstvo je zaradi števila prirediteljev ter posledično različnih pogojev za reprezentance že doživelo nekaj kritik. "Na žalost je tako, da na tem tekmovanju obstajajo reprezentance, ki so vse tekme odigrale na svojem terenu. To nikakor ni pošteno. Mi smo vseskozi morali potovati, potovanja pa slabo vplivajo na vaše telo. Dvakrat smo igrali v Rusiji, nato pa smo po tekmah obakrat tri ure leteli nazaj. Seveda nam to ni pomagalo na tem turnirju. Vse to moramo sprejeti, a to ni pošteno," je tako pred dnevi dejal 35-letni belgijski branilec Thomas Vermaelen.

"Za nas je veliki minus, da na tekmah nimamo navijačev, ker nam ti zelo veliko pomenijo. Mi tudi vseskozi potujemo, nismo v kampu blizu prizorišč. Ni pošteno. Za nas je to najslabše; njihovi navijači lahko pridejo, naši ne morejo," je o dodatnih težavah za nekatere reprezentance v obdobju epidemije spregovoril Zlatko Dalić.

Z izrečenim se strinja tudi prvi mož Uefe Aleksander Čeferin. Format je bil sicer že izbran, ko je prevzel vodilno funkcijo v evropskem nogometu.

"Če me vprašate, tega zdaj ne bi podprl. Vse skupaj je preveč zahtevno. Nekatera moštva so morala prepotovati 10.000 kilometrov, druga tisoč,. Ni pošteno do navijačev. Nekateri navijači so bili en dan v Rimu, naslednji pa že v Bakuju, gre za štiri ure in pol leta. Vse skupaj je težko. Gre za zanimivo idejo, ki pa jo je težko izpeljati. Mislim, da tega ne bomo več storili," je za BBC izjavil Čeferin.

Komentarjev 11
  • hrvoje7 03:31 11.julij 2021.

    Da si bar gural zemlju koja je u EU a ne te šupčine od engleza jadniče... baš si frula

  • hrvoje7 03:29 11.julij 2021.

    Pravično bi bilo da se povučeš , moj janez

  • hrvoje7 03:27 11.julij 2021.

    Kriminalac ko i svi drugi. Podržaval je to da najjače zemlje igraju doma npr. Engleska njdmačja itd a siromašne ko jebe. I sad kad je sve gotovo onj je sve shvatio. Ajde jedi govna. I ti si se tim englezima uvuko u šupak

Sorodne novice