Šport > Slovenija poka od ponosa
4311 ogledov

Kako ustaviti latvijskega "čudežnega dečka"?

Kristaps Porzingis Epa Kristaps Porzingis je glavno orožje Latvijcev.
Danes je na evropskem košarkarskem prvenstvu v Istanbulu prost dan.

Osem reprezentanc, ki so izgubile v osmini finala, bo ponedeljek izkoristilo za pot domov, saj so že zaključile s tekmovanjem, preostalih osem pa v torek in sredo čakajo četrtfinalni dvoboji. Slovenija in Latvija bosta na parket dvorane Sinan Erdem stopili kot drugi par v torek ob 20.30.

Slovenijo je številka ena spremljala od prvega dne evropskega prvenstva. Njena tekma s Poljsko v Helsinkih je odprla Eurobasket in kot prva je že ob 12.30 po lokalnem času v soboto igrala prvo tekmo osmine finala. Predtekmovanje v Helsinkih je končala na prvem mestu in če bo do konca prvenstva dosegla še tri zmage, bo prva končala tudi jubilejno 40. evropsko prvenstvo.

Trikrat je v Helsinkih igrala ob terminu za kosilo, v Istanbulu je bila na parketu praktično za malico, tokrat pa jo čaka pozna večerja. Tekma z Latvijo bo namreč ob 21.30 po lokalnem času.

Po šestih zaporednih zmagah je naslednji tekmec Latvija, ki je bila že dvakrat naš krvnik na evropskih prvenstvih. S porazom 93:99 v zadnji tekmi predtekmovanja se je od Ankare 2001 poslovila četa Borisa Zrinskega, pred dvema letoma v Lillu pa je Jure Zdovc izgubil v osmini finala.

Goran Dragić NBA zvezdnik Šport "Zame je Dragić v enem elementu najboljši na svetu"

Porzingis daje prostor drugim

Pomočnik selektorja Rado Trifunović si je tako kot ostali člani reprezentance ogledal obračun Latvije in Črne gore ter nato povedal: "Latvija iz tekme v tekmo igra bolje, proti Črno gori pa je brez dvoma prikazala svojo najboljšo različico. Zadela je kar petnajst trojk iz petindvajsetih poskusov in znova dokazala, da je strelsko zelo močna ekipa. Izstopa Porzingis, s katerim bomo imeli največ težav, če bo igral z obrazom proti košu, medtem ko če se bo spustil pod koš, ga lahko tam Vidmar in Dimec dobro onemogočata. Dejstvo pa je, da je Latvija s Porzingisom na parketu veliko bolj nevarna, saj imajo ostali igralci več prostora. V vsakem primeru nas čaka težka tekma, a prepričan sem, da bodo igralci dali vse od sebe, da ostanemo v Turčiji," pravi Trifunović.

"Nam je povsem vseeno, kdo je na drugi strani igrišča. Naj bo to Latvija ali ZDA, glavno je, da smo mi pravi. Če bomo igrali našo igro, mislim, da bo vsakemu tekmecu težko. Treba bo garati vseh štirideset minut, biti zbran, agresiven in verjamem, da bomo zmagali."
Edo Murić

Igralci Slovenije se dobro zavedajo, da poraz pomeni odhod domov, zmaga pa uvrstitev med štiri in v četrtek boj za finale. "Tukaj ni filozofije. Vložek je ogromen in šteje le zmaga. Tekma bo težka, a mi smo odločeni, da jo dobimo," pravi kapetan Goran Dragić

V torek ob 17.45 bosta igrali Nemčija in Španija, v sredo pa sta na sporedu še tekmi Grčija - Rusija in Italija - Srbija.

Anthony Randolph Slovenija Eurobasket Šport Ko Toni prilepi banano ... Uživajte!

EuroBasket 2017 (četrtfinale):

Nemčija - Španija (torek ob 17.45)
Slovenija - Latvija (torek ob 20.30)
Grčija - Rusija (sreda ob 17.45)
Italija - Srbija (sreda ob 20.30)

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 08:59 11.september 2017.

    Sami čudežni dečki.............

Sorodne novice