Šport > Slovenija poka od ponosa
388 ogledov

Slovenci na ogled tekme

Slovenija EuroBasket 2017 Carigrad avtobus KZS/Twitter
Slovenci, Nemci, Italijani in Grki so prvi četrtfinalisti evropskega košarkarskega prvenstva, danes pa bodo v Istanbulu znani še preostali štirje. Med njimi tudi tekmec Slovenije v torek, 12. septembra.

Četa Igorja Kokoškova bo odgovor o tekmecu v četrtfinalu dobila že po prvi današnji tekmi, v kateri se bosta ob 11.30 pomerili Latvija in Črna gora. Latvija je iz skupine z Italijo, Rusijo, Turčijo, Belgijo in Veliko Britanijo napredovala kot drugouvrščena z izkupičkom 4-1, Črnogorci (3-2) pa so v predtekmovanju zaostali za Španijo in Hrvaško, za seboj pa pustili Madžarsko, Češko in Romunijo.

Kokoškov pravi, da mu je praktično vseeno, kdo bo nasprotnik, zanj je pomembno le, da bodo njegovi igralci mentalno pripravljeni na dvoboj in da bodo na parketu znova pustili srce in dušo. "Ostati moramo osredotočeni na končni cilj in iti korak za korakom. Ko bomo videli, kdo je naš tekmec, ga bomo začeli preučevati in prepričan sem, da bodo moji pomočniki pripravili ustrezen načrt," dodaja selektor Slovenije.

Dennis Schröder EuroBasket Šport Nemci izločili nekdanje evropske prvake Alex Abrines Eurobasket Šport Še en šok za špansko izbrano vrsto

Slovenski košarkarji bodo nedeljo dopoldan izkoristili za odmor oziroma ogled tekme Latvija - Črna gora, popoldan pa bodo v pomožni dvorani opravili trening. Dva imajo na programu v ponedeljek, v torek pa odvisno od termina tekme. Ta namreč še ni določen, saj nista znana torkova para, predvideno pa naj bi Slovenija igrala kot prva ob 17.45.

Preostali pari osmine finala so Srbija - Madžarska (14.15), Španija - Turčija (17.45) in Hrvaška - Rusija (20.30).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice