Šport > Slovenija poka od ponosa
2464 ogledov

Ko Toni prilepi banano ... Uživajte!

Anthony Randolph Slovenija
Slovenija se je prebila v četrtfinale, eden izmed ključnih igralcev slovenske izbrane vrste pa je poskrbel tudi za eno izmed potez dneva.

Slovenska košarkarska reprezentanca se je na tokratnem evropskem prvenstvu še šestič na zadnjih sedmih EuroBasketih prebila med osmerico najboljših. To ji je redno uspevalo od leta 2005, edina izjema je bilo le leto 2015, ko so Slovenci pod vodstvom Jureta Zdovca klonili v osmini finala proti Latviji. Prav z Zdovcem na klopi so sicer Slovenci prišli do največjega uspeha, leta 2009 so na Poljskem zasedli četrto mesto, na domačem prvenstvu 2013 pa so bili peti.

anthony randolph slovenija ukrajina Samokritika Šport "Če sem zadel nekaj košev, še ne pomeni, da sem igral dobro"
Slovenija EuroBasket 2017 Stavnice Šport Obrnili ploščo, takšne možnosti pripisujejo Sloveniji Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017 Spoštovanje Šport To o Sloveniji menijo v državah tekmicah

Pred štirimi leti so v boju za peto mesto premagali prav Ukrajino, ki je bila tokrat tekmec Slovenije v osmini finala. Leta 2013 je v izbrani vrsti Ukrajine blestel naturalizirani Američan Eugene Jeter, tokrat pa ima svojega košarkarja, ki prihaja z druge strani Atlentika, tudi slovenska izbrana vrsta. Anthony Randolph je svojim dobrim obrambnim predstavam naposled dodal tudi izjemno dober učinek v napadu, proti Ukrajini je zbral 21 točk. Slovenski 'Toni je sicer znova blestel tudi pod svojim košem,eno izmed njegovih obrambnih potez pa so uvrstili tudi med pet najlepših akcij dneva. Uživajte ob 'banani', ki jo je podelil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.