Šport > Košarka
3527 ogledov

Dončiću se je stemnilo pred očmi

Reševalni pas/Twitter
Eden najzaslužnejših košarkarjev za zmago Slovenije nad Ukrajino (79:55) je bil Luka Dončić, ki so mu do trojnega dvojčka zmanjkale štiri podaje.

Slovenski košarkarji so v uvodni tekmi osmine finala EP v Istanbulu nadigrali Ukrajince in se uvrstili v četrtfinale, kjer jih čaka obračun z zmagovalko med Črno goro in Latvijo.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Na srečanju z Ukrajino je znova zablestel Luka Dončić, ki je vpisal 14 točk, 10 skokov in 6 podaj. "Težko je bilo. Začeli smo dobro, predvsem v obrambi, ker vedno govorim, da je dobra obramba pomembna. Tudi če izgleda, da je bilo lahko, ni bilo. Dobro smo igrali," je v pogovoru za Kanal A takoj po tekmi dejal 18-letnik, ki se je približal trojnemu dvojčku. "Zmanjkalo mi je nekaj podaj. Najpomembneje je, da je ekipa zmagala in da smo se uvrstili naprej."

Kar zadeva četrtfinalnega nasprotnika, je mladi slovenski košarkar popolnoma indiferenten. "Tekma bo zanimiva. Mi nimamo favorita. Kdorkoli bo, bomo dali vse od sebe in šli na zmago," je dejal.

Dončić je v enem izmed napadov Ukrajine prejel sila neugoden udarec Artema Pustovjija, ki ga je s komolcem zadel v mednožje. Čeprav se je nekaj trenutkov zvijal ob bolečin, hujših posledic ni imel. "V redu je," je posnetku pripisal na Twitterju.

Proti Ukrajincem se je v napadu končno razigral tudi Anthony Randolph, ki je dosegel 21 točk. "To je košarka. Včasih gre žoga skozi obroč. Nikoli ni lahko. Ukrajina je dobra ekipa, a mi smo odigrali dobro tekmo. Stvari so se odvijale po naših željah," je povedal naturalizirani Slovenec, ki je vpisal tudi dve blokadi. Eno si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Komentarjev 1
  • s4turn 12:31 10.september 2017.

    eDominations je strateška spletna igra, ki temelji na štirih modulih – političnem, vojaškem, ekonomskem in medijskem. Je simulacija resničnega sveta, ki jo krasi to, da v njej ni potrebno viseti 2 uri na dan, da bi držal korak z ostalimi. ...prikaži več Igra je v nenehnem razvoju in ti ponuja vedno nove izzive. Jedro vsega pa je aktivna in živahna skupnost, ki poskrbi, da ti nikoli ni dolgčas. Pridruži se! https://www.edominations.com/si/register/28606

Sorodne novice