Šport > Košarka
216 ogledov

Rana ura - zlata ura

Slovenija EuroBasket 2017 KZS/Twitter
Košarkarje Slovenije danes že ob 11.30 čaka prvi nasprotnik v izločilnih bojih evropskega prvenstva. V dvorani Sinan Erdem v Istanbulu jim bodo na poti v četrtfinale stali igralci Ukrajine.

Zaradi zgodnjega termina tekme bodo košarkarji nekoliko prilagodili svoj bioritem. Eda Murića skrbi, ker bo izgubil kakšno minutko jutranjega spanca, ki je zanj najpomembnejši, pomočnik trenerja Jaka Lakovič pa pravi, da bo strokovni štab poskrbel, da bodo igralci pripravljeni prišli na tekmo.

Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017 Spoštovanje Šport To o Sloveniji menijo v državah tekmicah

"Vsaj tri ure pred tekmo bodo morali pojesti zajtrk, nato jih čaka sestanek in vrnitev v sobe, kjer si bodo malce raztegnili noge. V dvorani bodo opravili nekaj metov več na koš, saj obročev in parketa še niso preizkusili. Pomagalo nam bo, da smo v Helsinkih tri tekme odigrali v podobno zgodnjih terminih," pravi Jaka Lakovič.

Slovenija se na zadnjih osmih velikih tekmovanjih - šestih evropskih in dveh svetovnih prvenstvih - le enkrat ni prebila med osem najboljših ekip. Pred dvema letoma jo je v osmini finala eurobasketa v Lillu izločila Latvija, ki je lahko ob današnjem uspehu v torek tekmec naših košarkarjev v četrtfinalu.

Ostali pari osmine finala EP so: Nemčija - Francija, Finska - Italija, Litva - Grčija, Latvija - Črna gora, Srbija - Madžarska, Španija - Turčija in Hrvaška - Rusija.

Slovenija EuroBasket 2017 Pred 1/8 finala Šport Dragić na prvem, ekipa na drugem mestu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice