Šport > Slovenija poka od ponosa
13505 ogledov

Dragić razkril, zakaj so se v Slovenijo vrnili brez table

Kongresni trg - sprejem košarkarjev
1/24
Anže Petkovšek
V Ljubljani hrumelo in odmevalo: "Kdor ne skače, ni Slovenc!"

Evropski prvaki so srečno pristali na ljubljanskem letališču in se po kratkem druženju z navijači odpravili na prizorišče uradnega sprejema, kjer je že v popoldanskih urah vladalo fantastično vzdušje.

"To je velika zmaga za slovensko košarko. Bodite ponosni na fante." - Igor Kokoškov

Ozračje je dodobra ogrela skupina Kingston, prepevala je tudi Nuša Derenda. Dobro razpoloženje se je še okrepilo, ko je povezovalec programa Dani Bavec na oder povabil novinarko Sanjo Modrić in strokovnega komentatorja Sašo Dončića.

Na Kongresnem trgu je prihod košarkarjev težko pričakovalo kar 20.000 zvestih navijačev. Ob 20:28 je med ljudmi završalo. Na oder so ob huronskem navdušenju stopili evropski prvaki. "Šampioni, šampioni," jih je ob ritmih Golice nagradilo občinstvo. 

Besedo je nato dobila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Benčič, ki se je pohvalila, da je ministrstvo KZS-ju namenilo dodatnih 50.000 evrov. Občinstvo jo je v skladu s prevladujočim mnenjem o slovenski politki nagradilo z žvižgi.

"Zlati v srcu, zlati v Evropi."- Zoran Janković

Precej lepšega sprejema je bil deležen ljubljanski župan Zoran Janković. Kako tudi ne, če pa je ljudem obljubil 3000 litrov brezplačnega piva. "Zlati v srcu, zlati v Evropi," je dodal.

sprejem zlatih košarkarjev | Avtor: Anže Petkovšek Sprejem zlatih košarkarjev iz EP v Istanbulu na Kongresnem trgu. Anže Petkovšek
Množico je nagovoril Igor Kokoškov. "To je velika zmaga za slovensko košarko. Bodite ponosni na fante," je dejal selektor in režiser košarkarske pravljice. Po srbskem strokovnjaku so na svoj račun prišli vsi slovenski reprezentanti. "Ne vem, zakaj ste presenečeni, mi smo to vedeli že od začetka," se je pošalil Jaka Blažič.

"Na žalost nismo našli ključa 24, da bi s seboj odnesli tablo." - Goran Dragić

Ko je mikrofon v roke dobil Goran Dragić, so ga navijači nagradili z vzkliki "MVP, MVP, MVP". "Spominjam se svojih prvih dni, ko je bil moj mentor Jaka Laković. Hvala, Jaka. Rad te imam. In hvala vsem igralcem pred Jako, da lahko treniramo košarko, da lahko branimo slovenske barve. Lahko smo zelo ponosni, da imamo takšen biser, kot je Luka Dončić. Pri 18 letih je dokazal, da je pravi vodja. Verjamem, da bo v prihodnosti še veliko medalj," je povedal kapetan.

Za konec programa so slovenski košarkarji ter ostali ostali člani zmagovitega tima in seveda občinstvo skupaj zapeli slovensko himno! Nato so se po Kongresnem trgu razlegle ikonične besede pokojnega Freddieja Mercuryja:

"Mi smo prvaki!"

In rajanje se je nadaljevalo pozno v noč ...

sprejem zlatih košarkarjev | Avtor: Anže Petkovšek Sprejem zlatih košarkarjev iz EP v Istanbulu na Kongresnem trgu. Anže Petkovšek

Posnetek prireditve:

Dragić: Vsi pritiskajo

"Rad bi se zahvalil vsem, ki so prišli v Carigrad. 7000 gledalcev, tega se ne da opisati z besedami. Res fenomenalno," je ob vrnitvi v domovino za RTV Slovenijo povedal Goran Dragić in se dotaknil še reprezentančne prihodnosti: "Oči pritiska, Zoran pritiska, žena pritiska (naj nadaljujem reprezentančno kariero). Samo čakam, da bodo še otroci. Glava se mora najprej ohladiti!"

Vidmar: Ničesar ne obljubim

Nad sprejemom je bil navdušen tudi Gašper Vidmar, ki je v pogovoru za Zurnal24 dejal: "To je fenomenalno, da so ljudje prišli na Brnik v tako velikem številu. Seveda na Kongresnem trgu pričakujemo še veliko večjo množico. Brez besed sem, to je res fenomenalen občutek.

"V Istanbulu smo le opravljali svoje delo. Vedeli smo, da smo dobra ekipa, verjeli smo vase, verjeli, da lahko zmagamo in to smo tudi dokazali. To je res fenomenalen občutek. Povem vam, da nismo še čisto dobro dojeli, kaj smo naredili. Super je!" 

Slovenski center naj bi se tako kot Dragić poslovil od reprezentance, a odločitev še ni povsem dozorela. "Ničesar še ne bom obljubil, premisliti moram. Verjamem pa, da Slovenci lahko takšen uspeh še ponovimo," je povedal za naš portal.

pokal dragić brnik Pristanek Šport Letalo je na tleh, junaki so doma!
Komentarjev 5
  • blueone 21:28 18.september 2017.

    Goran do naslednjega evropskega prvenstva še, pol bo pa dovolj :-)

  • Avatar olor
    olor 21:10 18.september 2017.

    Upam da časti iz svojega žepa.

Sorodne novice