Šport > Slovenija poka od ponosa
25618 ogledov

Luka Dončić: "Goran Dragić se je malo zlagal!"

sprejem zlatih košarkarjev
1/26
Anže Petkovšek
Kaj je res in kaj ne.

Evropski prvaki so včeraj popoldne srečno pristali na ljubljanskem letališču in se po kratkem druženju z navijači odpravili na prizorišče uradnega sprejema, kjer je že v popoldanskih urah kljub dežju vladalo fantastično vzdušje.

Naš kapetan, MVP

Potem ko jih je v Istanbulu spremljalo prek sedem tisoč navijačev, jih je na Kongresnem trgu pričakala večtisočglava množica. "Šampioni, šampioni," jih je slovenske košarkaše ob ritmih Golice nagradilo okoli 25 tisoč v drese slovenske reprezentance odetih na osrednjem trgu v Ljubljani. Ob prihodu Gorana Dragića na oder so vzklikali "Naš kapetan, MVP".

sprejem zlatih košarkarjev Veličasten sprejem Šport Dragić razkril, zakaj so se v Slovenijo vrnili brez table Ministrstvo Šport Toliko denarja bodo dobili košarkarji

Dragić se je v govoru na odru spomnil svojega mentorja Jaka Lakovića in se mu zahvalil. "Hvala vsem igralcem pred Jako, da lahko treniramo košarko, da lahko branimo slovenske barve," je dejal kapetan. "Lahko smo ponosni, da imamo takšen biser, kot je Luka Dončić. Pri 18.letih je dokazal, da je pravi vodja. Verjamem v prihodnost z mnogo medalj."

3000 litrov zastonj piva

Politiki na odru so poželi neodobravanje z žvižgi, z izjemo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je ljudem obljubil 3000 litrov brezplačnega piva. "Zlati v srcu, zlati v Evropi," so bile besede, s katerimi je pospremil prihod slovenskih košarkarjev v prestolnico. 

"Jah, zvil sem si gleženj, po košarkarsko, nič takega, v enem ali dveh tednih bo vse v redu in bom nazaj," je dejal Dončić ter dodal, da se je Goran Dragić malo zlagal, ko je dejal, da še gleda risanke. Medtem so v ozadju platna predvajali risanko Nodi. Pa se Dončič ni dal, in je na oder povabil celoten štab ekipe, od fizioterapevtov do ostalih, brez katerih ne bi bilo uspeha na turnirju, ki ga je Slovenija odigrala na Finskem in v Turčiji.

Finale Eurobasket, Slavje "Vunderkind" Šport Hvalospevi Dončiću: "To je evangelij po Luki" Finale Eurobasket, Slavje Komentar Šport Nisem šel na finalno tekmo v Turčijo in ni mi žal!

Množico je nagovoril Igor Kokoškov. "To je velika zmaga za slovensko košarko. Bodite ponosni na fante," je dejal selektor in režiser košarkarske pravljice. Po srbskem strokovnjaku so na svoj račun prišli vsi slovenski reprezentanti. "Ne vem, zakaj ste presenečeni, mi smo to vedeli že od začetka," se je pošalil Jaka Blažič.

Brezplačni prevozi in parkiranje

Trg je bil že pred sprejemom kljub slabemu vremenu zelo zapolnjen, brezplačno so se lahko navijači pripeljali z mestnimi avtobusi, brezplačno je bilo parkiranje na P+R parkiriščih, Slovenske železnice pa so omogočile brezplačne prevoze z vlakom vsem z navijaškimi rekviziti ali dresom slovenske košarkarske reprezentance.

Aleksandar Đorđević Sprejem tudi v Beogradu Šport Čustven selektor spet pokazal na krivca goran dragić Po naslovu Šport Dragić dobil telefonski klic tega predsednika

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Marcel Pravnik 10:34 19.september 2017.

    Se strinjam tako lepo prereditev je povsem pokvaril, jo spravil pod raven vaške veselice oz. vaškega srečelova. Drugače pa moj poklon ekipi.

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:49 19.september 2017.

    Kdo je bil ta klovn, ki je kao vodil prireditev? Kolk kretenskih vprašanj je pa ta tip sposoben sproducirat na uro?!? Bebo brez primere