Šport
23799 ogledov

Čustven selektor spet pokazal na krivca

Aleksandar Đorđević EPA
Aleksandar Đorđević je na sprejemu v Beogradu izrazil ponos, hkrati pa ponovil svoje razočaranje.

"Hvala vsem za podporo, hvala ker ste nas pričakali, kar cenimo. Moj velik poklon vsem igralcem. Zaslužijo vse čestitke, zaslužijo poklon po uspehu na tako zelo težkem temovanju. Ves čas so nas spremljale težke in nesrečne okoliščine, že od priprav naprej, sploh pa na zadnji tekmi. Lahko smo ponosni. Gre še za eno medaljo v nizu. Ponosen sem na uspeh in na odnos fantov do svojega dresa. Upam, da bodo nadaljevali in priknašali tudi nove medalje naši državi," je ob prihodu v Beograd povedal selektor srbske košarkarske reprezentance Aleksandar Đorđević.

Kot poroča srbski portal Blic selektor ni iskal izgovorov za 2. mesto, vseeno pa je še enkrat znova izpostavil sojenje na prvenstvu. "Sojenje ni bilo doraslo takšnemu tekmovanju, ni bilo doraslo tako kakovostni košarki. To je moje mnenje, ki ni nujno, da je točno, je pa zagotovo blizu resnice."

Finale Eurobasket, Slavje Odzivi Šport Tuje agencije enotne: Slovenija si je ...

Đorđević je izpostavil še dejstvo, da ekipa zaradi poškodb ni bila popolna. "Slovenci so imeli dodaten prost dan, nam pa je manjkal del ekipe. Manjkala sta nam Lazić, Jović, manjkala nam je sreča. Če bi prišli v popolni ekipi na prvenstvo ... Vendar to niso izgovori! Od sebe smo dali poslednji atom moči, to je za pohvalit," je takoj po prihodu v Beograd povedal selektor srbske izbrane košarkarske vrste.

Na sprejemu jih je pričakalo okrog 20 tisoč navijačev. Đorđević se jim je še enkrat zahvalil za podporo in sprejem. Povedal je, da je v tem trenutku najbolj ponosen Srb in da ga s ponosom polnijo njegovi fantje. "Obljubili smo, da se bomo vrnili z medaljo in obljubo smo izpolnili."

Đorđević je izpostavil še to, da je prvenstvo pokazalo, da ima Srbija veliko košarkarsko prihodnost, saj so se na prvenstvu izjemno izkazali tudi mladi igralci.

Zvezdnik Šport Za Teodosića Slovenija ni šampion, Dragić pa ne MVP
Komentarjev 4
 • matermila 10:16 19.september 2017.

  Čustven selektor spet pokazal na krivca.Ni res,pokazal je na napačne ljudi.Pravi krivci za njihov poraz so slovenski fantje(pa čeprav nekateri s srbskimi koreninami)

 • Avatar mike1968
  mike1968 09:34 19.september 2017.

  Nekaterim Srbom je težko sprejeti, da so jih premagali "Skijaši".....

 • dimnikar 08:28 19.september 2017.

  Ja ta s sojenjem je malo huda. Res sodniki niso bili dorasli odgovornosti, ampak škodo so naredili vsem, niso se zarotili le proti našim nasprotnikom v finalu.