Slovenija
34430 ogledov

Zaplet s kartami, boljše naj bi dobili politiki

Eurobasket epa
Navijače z bobni in gigantsko zastavo za finale premaknili na slabše pozicije v dvorani. Poudarjajo, da zaradi politikov.

V redakciji Žurnal24.si smo govorili s predstavnico navijaške skupine, ki košarkarsko reprezentanco Slovenije spremlja že od predtekmovanja na Finskem naprej. Navijači imajo s seboj dva bobna in 16 krat 9 metrov veliko slovensko zastavo, ki je bila izjemno dobro vidna v neposrednih prenosih tekem naših fantov.

Vstopnice za nocojšnji finale so navijači te skupine plačali vnaprej, denar so odšteli za dobre pozicije izza koša v 2. sektorju. Ko so danes dobili vstopnice, so jim predstavniki Kompasa izročili vstopnice slabših pozicij v dvorani in vrnili deset evrov po karti. "Vsi mi, ki smo s košarkarji že od začetka, bomo finale gledali in navijali iz 3. sektorja. Vsi tisti, ki so se le prišli pokazat na finalno tekmo, bodo pa v boljših vrstah," je razočarana ena izmed navijačic, ki ne želi biti imenovana, njene podatke hranimo v redakciji.

Dodala je, da so kupili karte po 70 evrov za 2. sektor, dali so jim tiste za 3. sektor in jim torej vrnili 10 evrov. "Imamo dva bobna in zastavo, za katero je gospod Marjan Zupančič, goreč navijač, odštel slabih tisoč evrov. Gospod je bolan in verjetno je to njegovo zadnje prvenstvo, ki ga bo gledal," grenko pristavi navijačica in poudari še, da so boljše pozicije za košem po informacijah navijačev v Istanbulu dobili politiki in ostali "veljaki".

Eurobasket Epski spopad Šport Srbe v dvorani sredi Istanbula čaka peklensko vzdušje

Od zvestih navijačev slovenskih košarkarjev, ki jih spremljajo že od predtekmovanja naprej, bo na teh pozicijah le okoli 200, vse ostale so premaknili višje v dvorano.

Zaplet s kartami nam je potrdil še eden izmed slovenskih navijačev, Aleš Turšič, ki je pokomentiral, da gre za sramotno dejanje;  navijač Anže Jakopin pa je dodal, da "naj bi menda naročilo za zamenjavo vstopnic prišlo iz Slovenije". S težavo so se obrnili na Kompas, kjer pa so dobili grob odgovor, češ da zastava "ni tako pomembna".

Eurobasket | Avtor: epa epa

Kompas: Vse obravnavamo enako

Za pojasnilo smo se obrnili na Kompas, ki je slovenskim navijačem priskrbel aranžmaje za ogled finalne tekme. Peter Majerle, direktor prodaje Kompasa, je za naš portal potrdil, da je prišlo do zapleta s kartami. "To je sicer za razumeti. V zadnjih 36-tih urah smo prodali kakih 1.500 aranžmajev, pri takšni masi lahko pride do zapleta. Nekateri so ostali tudi brez kart, a trudimo se, da bodo do začetka tekme vsi dobili svoj prostor v dvorani."

Finalna tekma evropskega košarkarskega prvenstva se bo v dvorani Sinan Erdem v Istanbulu začela ob 20.30. Predsednik vlade Miro Cerar si jo bo ogledal v živo, spremljala ga bosta zunanji in gospodarski minister, Karl Erjavec in Zdravko Počivalšek. Ob močni in številčni gospodarski odpravi bo na tekmi tudi župan Ljubljane Zoran Janković s svojo delegacijo, je poročala STA.

Na naše dodatno vprašanje, kako je z vstopnicami in pozicijami tistih, ki so jih kupili vnaprej, dobili pa potem slabša mesta v dvorani, Majerle poudarja, da dopušča možnost, da je prišlo do teh zamenjav, "a da ne ve, da bi bil kdorkoli z zamenjavo nezadovoljen".

"Poudaril bi, da smo vsem zagarantirali, da bodo v tako imenovanem slovenskem sektorju, kjer bo več kot tri tisoč navijačev. Verjamem, da bodo vsi bobni, vse zastave in ostali pripomočki prišli še kako prav. Vsi smo tu nenazadnje z istim namenom, da podpremo naše fante," še izpostavi direktor Kompasove prodaje.

Na še eno vprašanje, kako je s politiki na finalni tekmi, Majerle zagotovi, da Kompas vse navijače obravnava enako. "Za nas je navijač navijač. Ni pomembno, kakšne barve kožo ima in kakšno kravato. Vse obravnavamo enako. Osebno ne vem, da bi slovenski politiki ali kdorkoli drug res dobil prednost pred ostalimi."

Odhod navijačev na EP v Istanbul. 9 letal v Turčijo Šport Takšna norišnica je bila danes zjutraj na Brniku

Vprašanje, zakaj so torej navijači z bobni in gigantsko slovensko zastavo dobili pozicije v 3. sektorju in ne 2., za kar so sprva odšteli denar, torej ostaja brez konketnega odgovora in s pojasnilom, da se v 36-tih urah, ko je bilo treba oskrbeti kakih 1500 navijačev, "lahko pripeti tudi kakšna napaka".

navijači košarka | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Lojtra 15:47 18.september 2017.

    če ne morejo delati tako kot je potrebno bi potem morali prenehati, ne pa iskati izgovore in degredirati v naprej kupljene vstopnice.

  • Jonathan Archer 00:28 18.september 2017.

    It,s simple as fuck. Ko bodo politični veljaki zasedli mesta v Ljubljani na kongrescu naj tisti najpogumnejši v hudicah sprožijo artilerisko obleganje z jajci ter ostalim gnilim sadjem. Ostali, ki nimajo sposobnosti obmetavati gnilih politikov naj jih izžvižgajo ter na ...prikaži več takšen in drugačen način dajo vedeti, da so na športnih prireditvah ne zaželjeni in pika!!!!

  • wolf.ata 21:33 17.september 2017.

    gosp.od Kompas-a,a vas ni sram,naj si tisti (naši politiki),ki ste jim dali tele sedeže bližje igrišču malo zamislijo,kot tudi vi,saj je to sramota za vas,gremo naši-košarkarji