Šport
5018 ogledov

Pred finalom s Slovenci: "Krvavimo za Srbijo!"

Boban Marjanović Epa
Beograd in vsa Srbija sinoči praktično ni dihala, dokler sodniški pisk ni oznanil njihove zmage. Kaj napovedujejo pred jutrišnjo tekmo s Slovenijo?

Košarkarji Srbije so si izborili tretji finale na velikih tekmovanjih v zadnjih štirih letih. Svetovno prvenstvo 2014 so izgubili proti ZDA, enako olimpijske igre 2016, tokrat pa bodo imeli na drugi strani sanjsko postavo Slovenije pod vodstvom srbskega selektorja Igorja Kokoškova.

Srbija je v drugem polfinalu EP premagala Rusijo s 87:79. Najboljša posameznika, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico vseh točk Srbije, sta bila Bogdan Bogdanović - 24 - in Boban Marjanović - 18.

luka dončić Še en poziv vladi Šport Dončić kritičen do sina: "Lahko bi se bolj potrudil"

Bogdanović je portal Mondo po tekmi povedal, da gre za izjemen uspeh srbske reprezentance in za njega osebno. Čestital je vsem soigralcem in številnim navijačem, ki so jih prišli vzpodbujati. Pred jutrišnjo tekmo s Slovenijo je za srbske portale poudaril, da so Slovenci izredno neugoden nasprotnik. "Igrajo praktično brez napak. Nimajo še nobenega poraza na prvenstvu. Moramo jim odgovoriti še močneje!"

"To bo zelo posebna tekma. Ko smo se prvič srečali v hotelu v Istanbulu smo se pozdravili in si dejali, da bi bilo lepo, če bi se srečali v finalu. Oboji imamo veliko talenta in se dobro razumemo med seboj. A čez dva dni, bo drugače. Nihče ni prišel samo igrat finala," je po poročanju STA dejal Bogdanović.

Zgodovinsko Šport Alfa in omega slovenske košarke: "V prvi vrsti me je presenetil ..."

Selektor Srbije Aleksandar Sasha Đorđević je ravno tako opozoril, da prvenstvo še ni končano. "Čaka nas še ena tekma, ki bo zelo zahtevna, fizično zelo naporna. Slovenija ima dan več odmora, kar je lahko ključno. Je telesno najbolje pripravljena ekipa na tem prvenstvu. Ima atletsko močne igralce pod obročem, igra razigrano, sigurno, poletno, njihovi navijači pa jim dajejo še samozavest. Je nesporni favorit finala."

Na sinočnji polfinalnni tekmi se je poškodoval Stefan Jović, ki je po tekmi v slačilnici za Blicsport povedal, da niti ne ve, kaj se je zgodilo. "Moram pogledati posnetek. Zdi se mi, da sem doskočil v obrambi na nogo od nekoga in zi zvil gleženj. Ničesar ne čutim. Vendar tudi če boli, moram igrati finale," je med pozdravljanjem svojih soigralcev poudarjal Jović, nato pa dodal še: "Krvavimo 'burazeru' za to Srbijo!"

Poglejte veselje srbskih igralcev v slačilnici:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice