Šport > Slovenija poka od ponosa
29357 ogledov

Tuje agencije enotne: Slovenija si je ...

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Po izjemni predstavi Slovenije in zmagi v finalu košarkarskega prvenstva se že vrstijo prvi odmevi. Dogajanje so spremljale številne tuje tiskovne agencije.

Slovenija je prvič doslej postala prvak Evrope, potem ko je v finalu premagala Srbijo. Nekdanja jugoslovanska republika, ki ima le dva milijona prebivalcev, je po zaslugi svojega prvega moža Gorana Dragića in njegovih 35 točk postala najmanjša dobitnica zlata po Latviji leta 1935. Poleg tega je država dobila prvo zlato medaljo na takšnih tekmovanjih, ugotavlja francoska tiskovna agencija AFP.

Tuje agencije so si enotne, da je Slovenija zasluženo osvojila naslov evropskega prvaka!

EuroBasket 2017 Šport SLOVENIJAAAA!!!

APA (Avstrija)

Avstrijska agencija APA piše, da je bil za uspeh Slovenije ključen izjemni Dragić. Naštevajo njegovih 35 točk proti Srbiji, poudarjajo, da jih je 26 dosegel že pred odmorom. Slovenci, neporaženi na EP, so predvsem v prvih 20 minutah ponudili spektakel. Celo poškodba Luke Dončića jih ni vrgla iz tira, selektor Igor Kokoškov, po rodu Srb, pa je svojo ekipo pripeljal do zmage. Na koncu tudi brez kapetana, ki je obsedel na klopi. Slovenija se bo zdaj štiri leta ponašala z naslovom prvaka Evrope, še ugotavljajo Avstrijci, ker bo naslednje EP šele leta 2021.

Dpa (Nemčija)

Prva zlata medalja za Slovenijo, piše nemška agencija dpa. Njen največji uspeh v zgodovini je vodil NBA zvezdnik Dragić, svoj senzacionalni pohod na tem EP pa so Slovenci kronali še z zlatom. Slovenci so premagali Srbijo in njenega selektorja Aleksandra Đorđevića. Ob izstopajočem Dragiću pri dpa niso pozabili omeniti Alekseja Nikolića, ki igra v nemškem Bambergu, dodaten poudarek pa dpa namenja podatku, da je Slovenija prva država po letu 2003, ki je do naslova prišla neporažena.

Srbi, ki jih vodi trener Bayerna Đorđević, so po srebrnih medaljah na SP 2014 in OI 2016 ter EP 2009 zapravili priložnost, da bi naredili korak naprej. Tudi 22 točk Bogdana Bogdanovića ni bilo dovolj, še ugotavlja dpa. Slovenija, drugo najmlajše moštvo na EP, je navdušilo z izjemnim ritmom, a se Srbi kljub velikemu zaostanku niso predali. Razvila se je izjemna in intenzivna tekma.

Tanjug (Srbija)

Srbska agencija Tanjug je analizirala igro svoje reprezentance, povzela čestitke veljakov srebrnim igralcem in analizirala tudi tekmeca. Ocenili so, da je bila odločilna druga četrtina, fenomenalni Dragić je poskrbel za prednost, ki je Srbi niso več mogli izničiti, ugotavlja Tanjug. Slovenija tako ni prišla le do prve medalje v zgodovini, ampak tudi do prvega naslova. Kot igralca z oznako "faktor x" pa so izbrali hladnokrvnega Klemna Prepeliča.

Srbski košarkarji so, na čelu s selektorjem Đorđevićem, pustili odličen vtis. Osvojili so srebro, pa čeprav ni bilo kar osmerice igralcev. Dodali so še, da je Dragić MVP prvenstva, ob njem so seveda izpostavili svojega Bogdanovića kot člana idealne postave.

Hina (Hrvaška)

Hrvaška agencija Hina piše, da je Slovenija dobila prvo medaljo na EP, in že takoj zlato. Do razlike so prišli v drugi četrtini, vse skupaj so brez težav pripeljali do polovice tretje četrtine, po poškodbi Dončića se je Srbija vrnila ter celo povedla le štiri minute pred koncem. A v končnici tekme, ko je ostala še brez obnemoglega Dragića, je slovenske vajeti prevzel Klemen Prepelič. Prelevil se je v junaka in Sloveniji prinesel zlato, piše Hina.

Finale Eurobasket, Slavje Odmevi Šport Lebron James je lahko ponosen, ker igra v isti ligi kot Dragić
Komentarjev 1
  • blueone 21:17 18.september 2017.

    Ni kaj za rečt Slovenci smo najboljši