Šport > Slovenija poka od ponosa
3006 ogledov

Dončić na pol poti do naziva Nostradamus

Aleksej Šved
Slovenski košarkarji bodo v naslednjih 20 minutah igre dobili tekmeca v finalu evropskega prvenstva.

Spremljamo tudi drugi del obračuna med Rusijo in Srbijo na tej povezavi.

Slovenski košarkarji so v prvem polfinalu EuroBasketa razbili Španijo, nato pa so morali 24 ur čakati na svojega tekmeca v finalu. Čeprav sta selektor Igor Kokoškov, ki si seveda želi uspeha svojih rojakov, in kapetan Goran Dragić po dvoboju z zdaj že bivšimi evropskimi prvaki dejala, da si želita finalni obračun s Srbijo, pa večina slovenskih poznavalcev košarke meni, da bi bila ruska reprezentanca na papirju lažji tekmec za Slovenijo. Večinoma so strokovnjaki pred tekmo nekaj več možnosti za uspeh pripisovali Srbiji.

Saša Dončić, oče mladega slovenskega fenomena Luke Dončića,  je sicer že ob prihodu v Istanbul napovedal finale Slovenija - Srbija. Ob tem je pravilno napovedal tudi oba polfinalna para, Slovenija - Španija in Rusija - Srbija. "Vse gre po planu. V finalu bo zmagala Slovenija, saj je v boljši formi in ima boljše posameznike," pravi Dončić starejši.

Rusija in Srbija sta se že pomerili v predtekmovalni skupini, slavili so Rusi. Tokrat so dvoboj bolje odprli Srbi in povedli s 5:0, a so nato preko Timofeja Mozgova še s točko več odgovorili njihovi tekmeci. Igra v valovih se je nadaljevala, prvi mož v srbski reprezentanci Bogdan Bogdanović pa je poskrbel za vodstvo s 14:8. Če je bil ključni mož Srbije razpoložen, pa v uvodnih minutah dvoboja pravega obraza ni pokazal Aleksej Šved, ki je iz igre zgrešil prve tri mete, med strelce pa se je nato vpisal šele z dvema prostima metoma. A ob koncu sedme minute in na začetku osme je ruski zvezdnik najprej zadel trojko, nato pa je znova dodal še dva prosta meta za zaostanek z minus 1 (15:16). Srbi so bili nato nekoliko uspešnejši v zaključku prve četrtine, ki se je končala z njihovim vodstvom 25:20.

Pri Srbih se je nato razigral visoki center Boban Marjanović, ki je ohranjal srbsko prednost, po njegovi sedmi točki je bil izid 32:26. Šved je še naprej grešil pri metih iz igre, na polovici četrtine pa je bilo po novih koših Marjanovića in Bogdanovića, slednji je pred polaganjem tudi ukradel žogo, že 40:26. Rusi so v nadaljevanju poskušali predvsem z meti za tri točke, a niso bili pretirano uspešni. Marjanović je še naprej zadeval, poleg tega pa podelil še blokado in asistenco. Ob polčasu je Srbija zanesljivo vodila za 13 točk (48:34).

Več sledi ...

Evropsko prvenstvo, polfinale:

Rusija : Srbija   34:48  (20:25, 34:48, __:__)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice