Šport > Slovenija poka od ponosa
1046 ogledov

Znana še preostala polfinalista

košarka Epa
Slovenija in Španija sta dobili družbo v polfinalu. V boju za kolajne ostajata še Rusija in Srbija.

Kot tretja se je v polfinale tokratnega evropskega prvenstva uvrstila Rusija, ki je s 74:69 premagala Grčijo. Rusijaa je bila v prvi četrtini v podrejeni vlogi, Grki pa so še v tretji četrtini vodili tudi za 12 točk. A nato je prišlo do preobrata. Razigral se je namreč prvi mož ruske reprezentance Aleksej Šved, ki je v prvem polčasu dosegel le štiri točke, na koncu tekme pa se je vseeno ustavil pri številki 26 doseženih točk.

Anthony Randolph Kristaps Porzingis Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Poraženci Šport Porzingis: Randolph je vso tekmo igral umazano

Grki so v zadnjih deset minut še vstopili s prednostjo dveh točk, a je Rusija z dobro obrambo hitro prevzela vajeti igre, grške košarkarje pa je v nadaljevanju teplo predvsem slabo izvajanje prostih metov. Precej krivde za poraz nosi tudi grški selektor Constandinos Missas, ki je le malo menjal, njegovi nosilci igre, kar pet jih je odigralo več kot 33 minut, pa so v zadnjih minutah bili precej utrujeni. Na polovici zadnje četrtine so Rusi povedli s 67:60, Grki pa so se s košem Ioannisa Bourousisa nato še približali na 66:68. Do konca sta bili še dve minuti in 40 sekund. V brezglavi igri, ki je sledila, je nato odločilni koš 44 sekund pred zadnjim piskom sirene dosegel Dmitrij Hvostov. Po naslednjem zapravljenem napadu je bilo konec upov za Grke. 

slovenija španija prva tekma Stožice Sergio Scariolo Mnenje tekmeca Šport Španski selektor se je razgovoril o Slovencih

Srbska moška košarkarska reprezentanca je v zadnji četrtfinalni tekmi evropskega prvenstva v Istanbulu zanesljivo premagala Italijo s 83:67 (18:17, 44:33, 59:48).

Izbranci srbskega selektorja Aleksandra Đorđevića so bili le v uvodu tekme v podrejenem položaju, nato pa so zaigrali veliko bolje in z zelo kolektivno igro iz minute v minuto italijanskim košarkarjem povzročali vse večje glavobole. V sedmi minuti so prvič na dvoboju povedli (8:7), v prvi polovici tekme pa so največ vodili za 11 točk. Prvič v 18. minuti (38:27), tolikšna razlika pa je bila tudi na koncu prvega polčasa (44:33).

Srbi so "azzurrom" v 25. minuti ušli že na 15 točk (52:37). Lepo prednost so brez stresnih trenutkov in po zelo zreli in preudarni predstavi zadržali vse do konca zadnjega četrtfinalnega obračuna, čeravno so se varovanci slovitega italijanskega strokovnjaka Ettoreja Messine močno, a neuspešno trudili tekmo postaviti na glavo.

EuroBasket, četrtfinale:

Rusija : Grčija  74:69
Šved 26, Mozgov 15, Fridzon 11; Calathes 25, Printezis 19

Srbija : Italija  83:67
Bogdanović 22, Mačvan 13; Belinelli 18, Datome 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.