Šport
404 ogledov

Evropski podprvak suspendiran zaradi dopinga

Ahmed Abdelwahed Epa
Komisija za atletsko integriteto AIU za zdaj ni pojasnila, kdaj je bil pozitiven.

Italijanski atletski reprezentant Ahmed Abdelwahed je bil zaradi pozitivnega dopinškega testa na prepovedano snov meldonij začasno suspendiran.

Kot je v ponedeljek sporočila komisija za integriteto atletike (AIU) pri Svetovni atletiki IAAF, Abdelwahedu zaradi zlorabe dopinga grozi večletna prepoved nastopanja. Italijan je na minulem EP v Münchnu osvojil srebro za zmagovalcem Fincem Topijem Raitanenom.

Evropski podprvak v teku na 3000 metrov zapreke je bil pozitiven na meldonij, ki je na seznamu prepovedanih sredstev od leta 2016. Meldonij, ki sodi med hormone in metabolične modulatorje, je postal bolj znan v javnosti, potem ko je zaradi njega na dopinškem testu leta 2016 "padla" ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova in si prislužila 15-mesečni suspenz.

Kristjan Čeh Diamantna liga Šport Kristjan Čeh spisal zgodovino

Poleg Šarapove so bili na meldonij pozitivni tudi olimpijska prvakinja v umetnostnem drsanju Jekaterina Bobrova, ruska plavalna šampionka Julija Jefimova, gruzijski rokoborec Davit Modzmanašvili in številni drugi športniki.

Komisija za atletsko integriteto AIU za zdaj ni pojasnila, kdaj je bil 26-letni italijanski atlet pozitiven. Začasno je suspendiran, medtem pa komisija proti njemu pripravlja dopinški postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice