Šport
36539 ogledov

Pred nočnim klubom ustrelili atleta, nosilca medalje s svetovnega prvenstva

Shavez Hart Profimedia
Tretji najhitrejši tekač v zgodovini Bahamov je bil žrtev strelskega obračuna pred nočnim klubom.

Iz Bahamov prihaja tragična novica, da je bil v soboto pred enim izmed nočnih klubov, vsega nekaj dni pred svojim 30. rojstnim dnem, ubit tamkajšnji odlični atlet Shavez Hart.

Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi prišlo do fizičnega spopada skupine ljudi na parkirišču znanega nočnega kluba v okrožju North Abaco, eden izmed udeležencev pa naj bi se odpravil po strelno orožje, iz katerega je nato streljal v skupino ter zadel bahamskega sprinterja v prsi.

Shavez Hart | Avtor: Profimedia Profimedia

Policija je bila o incidentu obveščena ob drugi uri zjutraj, ko pa je na kraj streljanja prišla prva pomoč, Hart več ni kazal znakov življenja. Bahamski tekač je bil prepeljan v bolnišnico, kjer so potrdili njegovo smrt. Hart bi sicer na današnji dan (6. september) dopolnil 30 let.

Svet atletike si ga bo zapomnil kot zelo dobrega sprinterja, ki je z osebnim rekordom 10,10 sekund na 100 metrov veljal za tretjega najhitrejšega človeka z Bahamov, oziroma drugega najhitrejšega rojenega na Bahamih. Prav tako je bil četrti najhitrejši (20,23 sekund) v zgodovini svoje države v teku na 200 metrov.

Shavez Hart | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegov največji dosežek v karieri pa je bil zagotovo nastop v štafeti 4x400 metrov na svetovnem prvenstvu leta 2016 v Portlandu, ko je Bahamom pritekel bronasto medaljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice