Šport
7 ogledov

Evropski podprvaki začeli priprave

Odbojkarji, priprave
1/3
OZS
Odbojkarska reprezentanca je začela s pripravami na reprezentančno sezono, v kateri bodo izbrani Andree Gianija prvič zaigrali v svetovni ligi. Cilj Slovencev je zmaga v tretji skupini in napredovanje v drugi kakovostni razred.

Andrea Giani je na uvodne priprave povabil 14 odbojkarjev s seznama, na katerem se sicer nahaja 23 imen, a jih bo začel z le enajstimi. Na prvih treningih namreč ne bo kapetana Tineta Urnauta, ki se je po končani sezoni v Italiji odločil, da bo zaigral še v Katarju in se bo ekipi priključil sredi maja. Prav tako še ne bo Mitje Gasparinija, ki se je s svojim Paris Volleyjem uvrstil v finale francoskega prvenstva, zatem pa ga čaka še preizkušnja v Južni Koreji. Giani na uvodnih treningih ne bo mogel računati še na Klemna Čebulja, ki mu je odmeril nekaj dni dodatnega počitka.

Odbojkarji ACH Volleyja Mario Koncilja, Jan Pokeršnik in Žiga Donik ter igralci kamniškega Calcit Volleyballa Jan Brulec, Tonček Štern, Žiga Štern, Sašo Štalekar in Klemen Hribar, ki igrajo v finalu državnega prvenstva, bodo Gianiju na voljo od 9. maja, razen v primeru, da bi se prvenstvo zaključilo šele po petih tekmah, 10. maja. Prav tako tudi Dejan Vinčić, ki se je včeraj vrnil iz Libanona.

"Lepo je bilo spet videti soigralce in skupaj z njimi malo obuditi dogajanje v lanski sezoni. Ko pogledamo nazaj, si tudi sami še vedno težko predstavljamo, kaj nam je uspelo. Tudi letos imamo jasno zastavljene cilje in zelo si želim, da bi že prvi teden priprav dobro začeli in ujeli ritem. Veselim se tudi že priprav v Braziliji, saj sem prepričan, da bomo tam zelo napredovali," je na zbor motiviran prišel Danijel Koncilja.

Pozivu slovenskega selektorja so se znova odzvali prav vsi odbojkarji, tudi najmlajši, Aleš Kök, Matic Vrtovec in Urban Toman, ki jih je italijanski strateg na širši seznam uvrstil naknadno in so vabilo v člansko izbrano vrsto prejeli prvič. Med novinci v Gianijevi izbrani vrsti je sicer tudi Miha Bregar: "Vabila nisem pričakoval, sploh glede na letošnje rezultate v državnem prvenstvu, zato sem bil nad njim še toliko bolj navdušen. Veliko mi pomeni. Vsekakor bom zagrabil priložnost in se skušal dokazati. Pričakovanja so velika, saj si želim napredovati, veselim pa se tudi, da bom videl, kako je trenirati na tako visoki ravni pod vodstvom tako priznanega trenerja. Imam pa tudi nekaj treme."

Reprezentanca se bo v Kranjski Gori pripravljala do 14. maja, po dveh prostih dnevih pa bodo odbojkarji odpotovali v Montes Claros, na skupne priprave z izbrano vrsto Brazilije. Brazilski selektor Bernardo Rezende si je Slovence namreč zaželel kot trening partnerje pred domačimi olimpijskimi igrami, na katerih Brazilci ciljajo na sam vrh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.