Šport
465 ogledov

Fak spet najboljši Slovenec, ampak ...

Jakov Fak
Norvežan Johannes Thingnes Boe je zmagovalec druge posamične moške tekme uvoda svetovnega pokala biatloncev na Pokljuki.

Johannes Thingnes Boe je v sprinterski preizkušnji na deset kilometrov z enim zgrešenim strelom za 16,1 sekunde premagal Francoza Antonina Guigonnata, še tri desetinke več je na tretjem mestu zaostal Rus Aleksander Loginov.

Slovenci so bili povprečni. Jakov Fak, v četrtek četrti na klasični preizkušnji, je zgrešil že prva dva strela, na koncu je s tremi zgrešenimi streli zasedel 39. mesto (+1:40,4), Miha Dovžan je bil 45. (2; 1:45,1), Klemen Bauer 62. (4; 2:04,8), Rok Tršan 76. (1; 2:24,2), Mitja Drinovec pa 101. (4; 3:37,4). Pred biatlonci je še ena tekma, v nedeljo jih čaka zasledovanje, nanj sta se po posamični tekmi in sprintu uvrstila Fak in Dovžan.

Slovenci so danes vse možnosti za vidnejše uvrstitve zapravili na strelišču. Še najbolj natančen je bil Tršan, ki je mimo poslal le en strel, a je bil tekaško precej slabši. Vsi po vrsti v domačem taboru so iskali razloge za slab strelski nastop ter sila povprečen tekaški.

Gledano samo tekaške čase je bil Bauer celo najhitrejši od Slovencev, a šele z 19. časom. Fak je postavil 24. čas, Dovžan 51., Drinovec 80. in Tršan 82.

"Imel sem željo, da bi nastopil bolje kot včeraj. Polomili smo kopja. Prav vsi v reprezentanci. Tudi jaz sem med njimi. Šok je bil že po dveh zgrešenih strelih. Zdelo se mi je, da sem vse naredil prav. Drugi šok je bil na progi. Nisem imel dobrega tekaškega časa. Po kilometru in pol sem imel zaostanek 15, 16 sekund. Skušal sem oddelati do konca, ampak sem vsak krog izgubljal 15 do 17 sekund že v prvi polovici kroga. Težko je, ko imaš precej večja pričakovanja. S tem se je težko soočati. Zadnji strel je bil na pol narejen, zbezljal sem," je črto pod prvi sprint sezone potegnil Fak.

"Izšlo se je za nedeljsko tekmo, škoda za točke, vesel sem še ene tekme. Tekaško sem v dobri formi, strelsko ne morem biti zadovoljen. Pojavila se je težava na strelišču stoje, zatresejo se mi noge. To bomo skušali odpraviti do nedelje," je bil polovično zadovoljen Dovžan.

"Ni se izšlo. Tudi blizu ni bilo želenemu cilju. Težko najdem vzrok za ta slab strelski nastop. Včeraj sem videl vzrok v nervozi, danes pa težko rečem, kaj je botrovalo temu. Hitro bo treba najti rešitev in se primerno odzvati," pa je bil nejevoljen Bauer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice