Šport
12 ogledov

Federer, kot ga poznamo

Roger Federer EPA
Roger Federer je v četrtfinalu Odprtega prvenstva Avstralije premagal Andyja Murrayja. V polfinalu se bo pomeril z Rafaelom Nadalom.

Roger Federer je pred dnevi izjavil, da že dolgo ni bil tako dobro pripravljen na začetku leta, besede pa potrjuje iz dvoboja v dvoboj. V četrtfinalu je tako izločil četrtega nosilca turnira Andyja Murrayja po štirih nizih. Švicar je zmagal s 6:3, 6:4, 6:7 (6) in 6:3.

Federer je bil sicer blizu zmage že v tretjem nizu, saj je v podaljšani igri že vodil s 6:4 in tako imel na voljo tudi dve zaključni žogici za preboj v polfinale. A Škot je nato osvojil štiri zaporedne točke. "Po tem nizu sem se moral prepričati, da še vedno vodim. Bilo je težko, saj sem razmišljal, da bi lahko zmagal, vseeno pa sem se moral pripraviti na naslednji niz. Andy je odigral dobro in takrat mi ni uspelo, sem pa zelo vesel, da sem naposled le uspel zmagati," je po dvoboju dejal Švicar, ki je v tretjem nizu tudi zapravil kar osem žogic za odvzem tekmečevega servisa. 

"Dvoboj bi se lahko končal že eno uro prej. A ostal je agresiven, prikazal je odličen tenis in tokrat je bil pač boljši tekmec," je dvoboj ocenil za BBC ocenil strokovni komentator Goran Ivanišević.

"Moja samozavest je na precej višji ravni kot lani, ko sem čutil, da se po igrišču ne gibljem dobro. Še vedno sem lahko igral, a ob pomembnih točkah nisem bil pravi. A sem vztrajal in trdo delal, to pa se zdaj pozna," je dvig forme pojasnil Federer, ki se že veseli polfinalnega dvoboja z Nadalom. Ta je prav tako zmagal po štirih nizih. "Prepričan sem, da bo to zelo dober dvoboj. Težek, brutalen... Skozi leta sva odigrala nekaj epskih dvobojev, lani se je izjemno vrnil po sedemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe. Upam, da bova izmenjala veliko težkih udarcev v polfinalu," je menil Švicar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.