Šport
18 ogledov

Federer prvič po letu 2003 četrti

Murray in Ferrer Reuters
Škot Andy Murray je trenutno najbolj vroč teniški igralec na svetu. Po Bangkoku in Tokiu je zmagal še tretji finale zapored. Na mastersu serije 1000 V Šanghaju na Kitajskem je bil s 7:5 in 6:4 boljši od Španca Davida Ferrerja.

Škot Andy Murray je zmagovalec teniškega mastersa serije 1000 z nagradnim skladom 3,24 milijona dolarjev v kitajskem Šanghaju. V finalu je premagal Španca Davida Ferrerja z izidom 7:5, 6:4.

Za Murrayja je zmaga še toliko bolj sladka, ker bo z lepo bero novih točk v ponedeljek na novi svetovni moški jakostni teniški lestvici ATP prehitel nekdanjo številko ena Švicarja Rogerja Federerja. Murray bo tako od ponedeljka uradno tretji igralec sveta, Federer pa četrti. Švicar tako prvič po juliju 2003, ko je osvojil svoj prvi grand slam, ne bo na enem od prvih treh mest na lestvici ATP, Murray, ki je bil v karieri že drugi igralec sveta, pa še nikoli ni bil na lestvici ATP uvrščen višje od Federerja.

Murray je osvojil svoj že 21. turnirski naslov. Letos pa je zlasti dominiral v Aziji, ko je zaporedoma zmagal na turnirjih v Bangkoku, Tokiu in v Šanghaju. Od sredine avgusta je dobil 25 od 26 dvobojev, edini poraz pa mu je zadal Federer v polfinalu odprtega teniškega prvenstva ZDA.

Murray, ki je bil drugi nosilec, je v Šanghaju ubranil lansko krono, ko je po eni uri in 45 minutah ugnal tretjega nosilca Ferrerja. "Zelo sem zadovoljen z razpletom v zadnjih nekaj tednih, kljub temu pa sem bil pred današnjim dvobojem zelo živčen, ker sem si tako želel zmage in obrambe naslova. Prav tukaj v Šanghaju sem doživel nekaj najlepših trenutkov v karieri, Šanghaj je moj drugi dom," je bil presrečen najvišje uvrščeni britanski igralec. Ferrer pa je po drugi strani priznal, da je bil Murray premočan tekmec: "Dal sem vse od sebe, a Andyja danes ni bilo mogoče premagati."

Šanghaj, finale (M):
Andy Murray (VBr, 2) : David Ferrer (Špa, 3) 7:5, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.