Šport
24 ogledov

Murray s kravato pokončal Nadala

Andy Murray in Rafael Nadal Reuters
Britanec Andy Murray je v finalu teniškega turnirja v Tokiu z nagradnim skladom 1,2 milijona dolarjev po treh nizih s 3:6, 6:2 in 6:0 ugnala Španca Rafaela Nadala, ki je v odločilnem nizu osvojil zgolj štiri točke.

Štiriindvajsetletni otoški igralec, ki je pred tednom dni osvojil tudi odprto prvenstvo Tajske, je tako končal niz petih zaporednih porazov proti Rafaelu Nadalu in kljub temu, da je izgubil prvi niz, nato v izjemnem drugem popravil začetni udarec ter povedel s 3:1. V peti igri je s tremi asi prišel do prednosti 40:0, nato pa niz končal v svoj prid. V tretjem pa je uničil nekdaj prvega igralca sveta, saj je Nadalu zavezal kravato in mu oddal le štiri točke.

Peta zmaga nad Nadalom
Z zmago, ki mu je prinesla tudi ček za 295.000 dolarjev, je Andy Murray v medsebojnih obračunih nekoliko izboljšal svoj dosežek; v 18 medsebojnih dvobojih je sicer še vedno precej boljši Španec s 13 zmagami, Murray pa jih ima po novem pet. To je bila obenem za Škota prva zmaga proti Nadalu vse od Toronta lani; letos sta do Tokia loparja prekrižala štirikrat in vse štiri dvoboje je dobil Nadal; od tega tri na grand slamih (Roland Garros, Wimbledon, US Open).

Tokio, finale:
A. Murray (VBr, 2) : R. Nadal (Špa, 1) 3:6, 6:2, 6:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.