Šport
6722 ogledov

Federer zadržan glede domnevne zlorabe manekenke

federer Epa
Najuspešnejši tenisač vseh časov se ne želi vpletati v zasebno življenje Alexandra Zvereva.

Roger Federer so na prizorišču peščenega turnirja serije 250 v Ženevi, kjer ga je v uvodnem krogu porazil Pablo Andujar, ni želel razpredati o tem, ali je razhod Alexandra Zvereva in menedžerske ekipe Team8, katere soustanovitelj je švicarski tenisač, kakorkoli povezan s trditvami ruske manekenke Olge Šaripove, ki Nemca obtožuje fizičnega in psihičnega nasilja. 

Posilstvo Odziv Šport Teniški superzvezdnik zanikal obtožbe, da je poizkušal zadaviti dekle

"To so odločitve Tonyja Godsicka (Federerjev menedžer, op. a.) in ekipe. Poglejte, Sascha (Alexander, op. a.) je dober fant. Vesel sem zanj, kadar mu gre dobro, vendar se v te odločitve ne vpletam. Zame je to preteklost. Zanj je pomembno, da se v svoji ekipi počuti dobro. Kar zadeva obtožbe, so to osebne stvari, ki jih ne želim komentirati," je dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

federer | Avtor: Epa Epa
Uradno naj bi Zverev menedžersko skupino zapustil zaradi spora z nekdanjim agentom, neuradno pa naj bi k temu odločilno pripomogle obtožbe Šaripove, ki trdi, da se je zaradi udarcev in verbalnega nasilja znašla na robu samomora. Zverev njene navedbe kategorično zanika.

V luči resnih obtožb se nekateri tenisači izrazill mnenje, da bi moralo Združenje teniških profesionalecv (ATP) zavzeti proaktivnejši pristop k reševanju problematike. Dvakratni olimpijski prvak Andy Murray je pozval k vzpostavitvi sistema, s pomočjo katerega bi lahko raziskovali ozadje morebitnega partnerskega oziroma družinskega nasilja.

Federer odgovarja, da je takšen predlog problematičen, saj tenisači pogodbeno niso vezani na ATP. "Tenisači smo neodvisni izvajalci, zato je vse skupaj bolj zapleteno. To so osebne reči. Če te zaposluje klub ali liga, potem je to nekaj drugega, saj od njih prejemaš plačo. Kodeks obnašanja mora biti, tako kot na igrišču, kjer je z leti postal strožji. Toda posegati v zasebno življenje? Za to obstajajo druga pravila in institucije. V bistvu ne želim govoriti o tem, saj se ob tem počutim nelagodno," je dejal Švicar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice