Šport
192 ogledov

Ferdo Maze: Uživajte, veselite se z njo!

Starša Tine Maze, Ferdo in Sonja, sta navdušena nad hčerkinim uspehom. Žurnal24 main
Po zgodovinski zmagi Tine Maze se skupaj z njo veseli vsa Slovenija. Nepopisno vesela je tudi družina. Urška Hrovat je potočila tudi solzo.

Črnjanka Tina Maze bo iz Sočija prinesla prvo slovensko zlato olimpijsko kolajno iz zimskih iger. "Navijali smo, peljali smo skupaj s Tino," nam je povedal njen oče Ferdo Maze. Kot je dejal, časa za zbiranje občutkov še ni bilo, "enostavno smo zelo veseli"

O tem, kaj bo na prihodnjih tekmah v Sočiju, ne razmišljajo, danes bodo proslavili zlato. "Z ženo si bova zvečer gotovo privoščila malo penine. Uživajte, veselite se z njo – to je vse, kar vam lahko povem," je še dejal Maze.

Urška Hrovat: Kapo dol!

"Danes sem po dolgem času gledala smučanje. Če bi pred desetimi leti rekel, da bo Slovenija osvojila zlato olimpijsko medaljo v smuku, ne bi nihče verjel. Kapo dol Tini, poplačan je ves njen trud, ki ga je vlagala v tej zimi in vsa ta leta. Zlato imamo, prvo zimsko! Vse čestitke," je o zgodovinskem uspehu Mazejeve dejala Urška Hrovat

"Tina je šla suvereno na start in je suvereno tudi odsmučala. Na olimpijskih igrah veliko vlogo igra psiha. Tekmovalka mora biti psihično izjemno močna, tudi Tina je morala biti po vsem dogajanju v tej sezoni, da je dosegla to, kar je. To jo bo gotovo razbremenilo za vnaprej. Upam, da bo v Sočiju dobila vsaj še eno kolajno," je dejala Ljubljančanka, ki je v svetovnem pokalu dosegla pet slalomskih zmag, kolajne pa se je veselila na svetovnem prvenstvu leta 1996 v Sierri Nevadi. 

Urška Hrovat ima na mariborsko Pohorje same lepe spomine. (Foto: www.alesfevzer. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Sama sem bila zelo vesela, ko je Tina odpeljala, pa sem hitro odpeljala otroka v vrtec, tako da uspehov nisem podoživljala. Tudi nimam kolajne z olimpijskih iger, tako da si to težko predstavljam. Doživljala sem uspehe, a po koncu kariere na te stvari gledaš drugače. Ob gledanju mi je pritekla solzica. Kapo dol, Tina!" je zaključila ena od "vražjih Slovenk", ki je sicer nastopila na treh olimpijskih igrah (1992, 1994, 1998).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.