Šport
17 ogledov

Ferrer zmagovalec Tokia

David Ferrer Žurnal24 main
Španec David Ferrer je v finalu teniškega turnirja v Tokiu v dveh nizih z 6:1 in 6:2 ugnal Francoza Richarda Gasqueta. To je zanj peti osvojeni turnir v karieri in tretji letos.

Po odpovedi prvega igralca sveta Švicarja Rogerja Federerja, je David Ferrer zasedel mesto prvega nosilca turnirja. V finalu je upravičil vlogo favorita in dominiral v vseh teniških prvinah ter francoskega nasprotnika z osrednjega igrišča odpihnil v vsega 52 minutah. Španec, ki si je po OP ZDA in uvrstitvi v polfinale privoščil počitek, je za osvojitev prvega niza, v katerem je igral praktično brez napak, potreboval pičlih 21 minut. Richarda Gasqueta je uničil z izvrstnim bekendom. Francoz, ki je pred tednom dni slavil na turnirju v Mumbaiju, se kljub glasnemu vzpodbujanju japonskih gledalcev v nadaljevanju ni prebudil.

Ferrer je za zmago prejel ček v višini 145.000 ameriških dolarjev in je po letu 1977 in Manuelu Orantesu prvi Španec, ki je na turnirju v Tokiu dvignil pokal za zmagovalca. "Ogromno velikih imen je zapisanih na pokalu," je po zmagi povedal Španec in dodal: "Morda sem najslabši igralce, čigar ime bo zapisano med zmagovalci." "Zmaga je zame zelo posebna. Ne zato, ker je lani tu slavil Federer, vendar zato, ker se je igralo na trdi podlagi. Moja podlaga je pesek, to je po Aucklandu šele moj drugi osvojeni turnir na trdi podlagi," so bile še besede Ferrerja.


Tommy Robredo in Andy Murray. © AFP

 

Robredo ugnal Murraya
Španec Tommy Robredo je z zmago upravičil vlogo prvega nosilca teniškega turnirja v Metzu z nagradnim skladom 353.450 ameriških dolarjev. Kljub nadvse slabem začetku - prvi niz je namreč izgubil brez osvojene igre, a naslednja dva nato dobil s 6:2 in 6:3 - je v finalu premagal tretjega nosilca Britanca Andyja Murraya .

S šesto zmago v karieri se je Španec, sicer 12. s svetovne jakostne lestvice, prebil na osmo mesto najboljših igralcev v letošnji sezoni, kar bi mu v tem trenutku zagotovilo nastop na finalnem mastersu, ki bo na sporedu od 12. do 20. novembra v Šanghaju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.