Šport
47 ogledov

Finsko maščevanje v Tivoliju

Luka Slabe Slovenski odbojkarji odbojka Slovenija Stožice Hrvaška kvalifikacije Anže Petkovšek
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v dvorani Tivoli odigrala še drugo pripravljalno tekmo proti Finski. Po nedeljski zmagi je tokrat morala tekmecem priznati premoč brez osvojenega niza.

Izbranci Luke Slabeta so tokrat igrali slabše kot dan prej, kar pa je tudi razumljivo, saj selektor ni računal na kapetana Tineta Urnauta, korektorja Mitjo Gasparinija in blokerja Matevža Kamnika, zamenjal pa je tudi organizatorja igre, namesto Gregorja Ropreta je žoge podajal Dejan Vinčić.

Nizi so bili sicer izenačeni, v njihovih zaključkih pa so bili Finci bolj zbrani, Slovenci so v tretjem tudi zapravili dve zaključni žogi za znižanje izida.

Slovenski reprezentanti bodo že 1. januarja odpotovali v Niš, kjer se v petek začenja kvalifikacijski turnir za nastop na svetovnem prvenstvu, na katerem bosta poleg Slovenije in gostiteljice Srbije igrali še Portugalska (v dveh pripravljalnih tekmah je dvakrat s 3:1 premagala Španijo) in Makedonija.

Zbolel tudi Urnaut

Naši odbojkarji še naprej nimajo sreče z zdravstvenim stanjem. Potem ko je nastop na kvalifikacijskem turnirju za nastop na svetovnem prvenstvu v Nišu zaradi poškodbe rame odpovedal Alen Pajenk in ko je zaradi bolezni odpadel Jan Pokeršnik, je zdaj zbolel še Tine Urnaut.

Selektor in igralci (lažje je poškodovan tudi Mitja Gasparini) upajo, da s kapetanom ni nič hujšega in da bo z njimi odpotoval v Niš. Če ne, bi bila to nov hud udarec za že tako zdesetkano ekipo.

Dvorana Tivoli, prijateljska tekma:

Slovenija : Finska 0:3 (-23, -18, -25)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.