Šport
23 ogledov

FIS: Zlata lisica v Kranjski Gori

Zlata lisica še ni ogrožena. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Veleslalomska in slalomska tekma za svetovni pokal alpskih smučark 21. in 22. januarja bosta namesto v Mariboru v Kranjski Gori.

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je objavila na svoji spletni strani in tako je postalo uradno. Maribor 21. in 22. januarja ne bo gostil tekem za svetovni pokal  v veleslalomu in slalomu. Zlata lisica je prestavljena v Kranjsko Goro. Razlog je jasno zelenost mariborskega snežnega stadiona, čeprav so organizatorji do zadnjega upali, da jim bo vreme priskočilo na pomoč.

Odločitev bodo čez nekaj ur obelodanili še na tiskovni konferenci, še pred tem pa nam je Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja, povedal: "Selitev v Kranjsko Goro smo že večkrat izvedli. Vse skupaj je stvar računice. Če se ta izide, je tekmo smiselno izpeljati, če pa ne, Mednarodno smučarsko zvezo pravočasno obvestimo o odločitvi." Koliko dražja bo zato tekma, ni želel razkriti. Vsekakor pa je razveseljivo, da bodo smučarke lisičko vseeno lovile v Sloveniji, še posebej glede na navdušujočo formo Tine Maze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.