Šport
21 ogledov

Tina: "Na startu verjeti, da si najboljši"

tina maze suter fenninger bad kleinkirchheim EPA
Tina Maze je Slovence v Bad Kleinkirchheimu razveselila s svojimi 32. stopničkami v karieri. Fabienne Suter ji je izmaknila prvo zmago v tej disciplini. V kratkem pogovoru je vtise zbrala tudi za zurnal24.si.

Po sobotnem 18. mestu na smuku je bil Andrea Massi odkrito jezen na vas. Koliko kozjih molitvic je sledilo, da se je bes sprevrgel v stopničke?
Jeza je včasih zdrava, sploh za nas, ki si želimo biti vedno v vrhu. Vselej se pač ne da. Mislim, da sem jaz malo bolj mirno sprejela sobotni neuspeh oziroma sem vedela, kaj so razlogi zanj. Po takih dneh moraš biti pozitiven in se zbrati za naprej.

Na trenutke je postalo stalnica vaše kariere, da v soboto odpeljete slabo tekmo, v nedeljo pa odlično.
Iz vseh teh padcev ne delam … Gledam jih kot del športa. Seveda pa se trudim, da bi se mi dogajali čim manj in bi že prvi dan smučala dobro.

Vsekakor pa je to odraz velike psihične moči.
Vsekakor je pomembno, da se pobereš. Ni lahko, ampak toliko let se mi že to dogaja, da je zame postalo normalno.

Pri Stöckliju si glede na zmago Suterjeve in vaše drugo mesto verjetno le manejo roke?
Da, tokrat so vsi super zadovoljni. Smučke so na tem snegu in terenu delovale super, tako da je za Stöcklijem res uspešen dan.

Naslednji konec tedna vas v Cortini znova čakata smuk in superveleslalom. Prva zmaga v super G-ju se vam je tokrat izmuznila. Jo boste napadli prihodnji vikend?
Napadati je treba, na startu verjeti, da si najboljši, in tako pride rezultat, kot je tokrat. Treba se je boriti iz dneva v dan, Cortina je nova priložnost in upam, da bom dobro pripravljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.